Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí stehna pečená s brambory v sáčku

Pečení v sáčku umožňuje, aby se všechny chutě bylinek a koření krásně prolnuly do masa, aniž by ztratilo svou šťavnatost. Výsledkem je dokonale křehké kuřecí maso s jemnou kůrčičkou, které se rozplývá na jazyku.

Hodnocení receptu je 4,7 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 45 min

55 min (10 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 902 kJ /
455 kcal
Bílkoviny7,16 g
Tuky20,97 g
Vláknina10,80 g
Cholesterol 64 mg
Sodík 424 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy55,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu rozehřejeme na 180 °C. Krok 2: Stehna osolíme a okořeníme. Když jsou moc velká, v kloubu je rozpůlíme. Brambory a lilek nakrájíme na kolečka, cibuli a žampiony na kousky. Zeleninu osolíme, opepříme, promícháme s kořením a všechno naskládáme do pečicího sáčku. Krok 3: Na každý kousek masa dáme tenký plátek másla. Sáček uzavřeme a nahoře uděláme pár dírek na odchod páry. Krok 4: Dáme do pekáčku a pečeme na 180 °C asi 45 minut. Před koncem pečení sáček nahoře rozřízneme (pozor na páru) a dopečeme dokřupava.

TIP: Baklažán neboli lilek - oblíbené recepty

Zveřejněno 19. 11. 2015

Poznámka autorky mika59

Je to výborné jídlo bez nádobí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/njoP

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/njoP

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Moc dobré a rychlé.

scofiq: sáčky na pečenie, sú v Tescu a určite aj iných obchodoch

recept fajn, ale na kolik mám dát tu troubu??? :-((

Sargeras: No to je problém, neznám nové trouby mám starší elektrickou a peču na 180- 200 st. musíte se řídit svou zkušeností..:-)

scofiq:To jsou přímo sáčky na pečení, škoda už jsem obal vyhodila, ale v každém větším obchodě (Globus, Tesco) je mají:-K

...poradíte mi, jaký to je sáček a kde ho koupím :-8 /nemám zkušenost, ale ráda bych vyzkoušela :-* :yes: + bodík

klukodvody::-D:-D:-K

Ty nám snad koukáš do kuchyně. Žena dávala nové papíry do skříněk a objevila slušnou zásobu těchto sáčků. Tak díky a jdeme na to.:-D:-D:-D:-D

to je nádhera:yes::-D dělám téměř stejně protože také miluji jídla "v jednom";-)

Masula::-K maiklovic::-K díky;-)

skvely napad, urcite vyzkousim :yes:

Tématické fráze:
kuře pečené v sáčku, kuřecí stehna, pečená kuřecí stehna, pečená kuřecí stehna s brambory, pečena kuřeci stehna s bramborem, kuřecí stehna pečená na bramborách, pečené kuřecí stehna, pečené kuře v sáčku, kuřecí stehna recept, pecena kureci stehna na bramborach, kuřecí stehna v pečícím sáčku, kuřecí stehno pečené s bramborama, pečené kuřecí stehno, recepty na kuřecí stehna, pečené kuřecí stehna s bramborem, kuřecí stehna recepty, kuře pečené s bramborami v sáčku, kuře pečené v pečícím sáčku, kuřecí stehna s bramborem, recept na kuřecí stehna

Suroviny:
stehno kuřecí, brambory, cibule, žampióny, lilek, sůl, koření grilovací, pepř mletý, rozmarýn, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu