Domácí rizoto
S italským risottem toho sice nemá moc společného, ale je to poctivé české rizoto, které máme rádi s porcí strouhaného sýra a kyselou okurkou, položenou vedle úhledného kopečku. Rychlý, levný a nenáročný oběd, hotový téměř bez práce, vás nikdy nezklame.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 150 kJ / 1 470 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 88,76 g |
| Tuky | 26,30 g |
| Vláknina | 10,15 g |
| Cholesterol | 165 mg |
| Sodík | 606 mg |
| Sůl | 1,46 g |
| Sacharidy | 215,63 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno.
Krok 2: Do kastrůlku dáme sádlo nebo máslo a osmahneme na něm nakrájenou cibulku, která by neměla zhnědnout, jen zpěnit.
Krok 3: Kuřecí nebo krůtí maso opláchneme a nakrájíme na kostičky.
Krok 4: Maso dáme na zpěněnou cibulku a necháme ze všech stran zatáhnout. Přidáme sladkou papriku, sůl a pepř, po promíchání rajčatový protlak a opět promícháme.
Krok 5: Přidáme důkladně propranou rýži, promícháme a zalijeme kuřecím vývarem. Na závěr přimícháme hrášek a mrkev s kukuřicí.
Krok 6: Vše důkladně promícháme, zaklopíme kastrůlek a vložíme do předem předehřáté trouby na 200 °C na cca 20 minut.
Krok 7: Poté zkontrolujeme rýži, jestli je dostatečně měkká a podáváme posypané nastrouhaným sýrem.
Zveřejněno 10. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí rizoto
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q72Y
Moje poznámka
Domácí rizoto
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q72Y
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 7 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 12 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 11 minutami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 22 minutami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 44 minutami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 46 minutami
Křupavé vafle se zmrzlinou
janakrejzarova před 53 minutami
Sekaná pečeně
bobnak před 2 hodinami
Pařížské řezy jednoduché
Koffi před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony
jindrastec před 3 hodinami
Přírodní řízek z krůtího masa
Rabio před 3 hodinami
Candát po vsetínsku
Mirrika před 3 hodinami
Tématické fráze:
rizoto,
rizoto recept,
recept na rizoto,
recept rizoto,
příprava rizota,
rizoto z králíka,
paprikové rizoto,
oranžové rizoto,
domaci rizeto,
rizoto recepty,
recepty rizoto,
ryzoto,
rizeto,
recepty na rizoto,
top recepty rizoto,
recept rizeto,
krůtí rizoto,
pravé rizoto,
jak uvařit rizoto,
nejlepší rizoto
Suroviny:
rýže,
sádlo,
cibule,
maso kuřecí,
pepř mletý,
sůl,
paprika sušená sladká,
protlak rajčatový,
vývar kuřecí,
sýr tvrdý,
hrášek,
karotka baby,
kukuřice
Komentáře (46)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Dětem chutnalo a mě také.
A ten vývar jste dávala teplý,horky? Nebo studený? Je lepší to zalít asi horkým ,že ?
No, na "rizoto" bych to viděl spíše z neprané rýže
Laurrinka:
Stejně jako když vaříte (dusíte) rýži: horký (vřelý)
...ale na druhou stranu, proč ne studený? a nechat maso víc povařit, že?