Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 600 kJ / 4 207 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 77,36 g |
Tuky | 96,12 g |
Vláknina | 18,00 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 482 mg |
Sůl | 1,76 g |
Sacharidy | 749,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 16. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Božtěšický koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N06K
Moje poznámka
Božtěšický koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N06K
Nejnovější recepty
Kuřecí závin à la kebab
Přidáno před 7 hodinami
Linecký koláč s cuketou
Přidáno před 20 hodinami
Koláč s tvarohem a rybízem
Přidáno 4. 7. 2025 09:01
Meruňková buchta s drobenkou
Přidáno 3. 7. 2025 13:01
Lečo v omeletě
Přidáno 3. 7. 2025 08:29
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Letní moučník
Marcela0123 před 35 minutami
Jogurtový koláč s tvarohem, ovocem a drobenkou
Ennia před 1 hodinou
Bramborová polévka s fazolovými lusky a koprem
limosek před 1 hodinou
Ovocné řezy s pudinkem
Birdmann před 1 hodinou
Rýnská roštěná
evosheek před 1 hodinou
Boloňské špagety
Hahan před 2 hodinami
Bezé ořechová roláda se šlehačkou
Jandulka13 před 2 hodinami
Bublanina s třešněmi (nebo jiným ovocem)
st3la před 3 hodinami
Tvarohový koláč s mandarinkami
Pavlina13 před 3 hodinami
Tématické fráze:
žmolenka z oleje,
žmolenka na koláče recept,
koláč ze žmolenky,
žmolenka z polohrubé mouky,
šalamoun hrnkový koláč,
nejlepší jemný koláč,
moučníky on-line,
buchta fofrník,
koláč šalamoun,
žmolenka na koláč recept,
jak se dělá žmolenka,
z čeho se dělá žmolenka,
recept na žmolenku,
žmolenka na koláč,
žmolenka pro diabetiky,
moučníky recepty,
koláč,
recepty on line y tříbarevný koláč,
žmolenka,
jak nahradit cukr při pečení
Suroviny:
voda,
cukr,
tuk hera,
mouka polohrubá,
sůl,
vejce,
prášek do pečiva,
jahody čerstvé,
mouka polohrubá,
cukr,
olej,
tuk,
mouka
Komentáře (23)
Pajaska
Jani R.,přesně tak,dělá se z toho na co je chuť a co je doma.
Jako náplň mám ale višně a rybíz. Pekla jsem na vymazaném a vysypaném pekáči cca 30 min při 170°C. Je to vynikající, těsto je velice tvárné.
Jen možná pro někoho to na rozměry plechu (vnitřní rozměry) 34x35 cm bude těsto moc nízké, nám to naopak vyhovuje. Je to skvělé, mizí to samo. Páji
nicméně to nevylučuje, že tento je určitě také dobrý
Hello,normálka koláč,pokud se to nepřežene tím ovocem.Dělávám už léta,mám recept od jedné cukrářky, která ho vymyslela a tak na její počest ,jsem recept vložila.Já tedy z hlavy nevím,ale šalamoun se,jeho těsto tedy,nesvařuje nebo se pletu?Nevím.
clovece mne to pride ako keby ten predposledny riadok tam bol naviac...rozumies, ze ho zabudla pajaska vymazat, alebo co.
Jo cukr budu muset nahradit diacukrem na pečení, ale to by neměl být problem.
Teď čtu pozorněji žmolenku - chápu dobře, že ji děláš z hladké i polohrubé mouky? nebo je to jen variace, že jde jak z hladké tak i z polohrubé? Asi ale by to chtělo upřesnit poměry, protože ne každý to zná, zkus aspoň přibližně napsat, kolik čeho.