Postup přípravy
Krok 1: Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na dílky a z každého uděláme bulku. Necháme je asi 10 minut kynout.
Krok 2: Bulku rozválíme do tenkého oválu.
Srolujeme ho do rohlíku, při motání povytahujeme cípek, aby byl ovál co nejdelší a rohlík měl víc vrstev. Svinutý rohlík je krátký a tlustý - je třeba ho rukou rozválet. Nebojte se přitlačit a rohlík rozválet do tloušťky silného mužského palce. Krok 3: Takto rozválené tenké a delší rohlíky dáme nakynout na plech s pečícím papírem, pak ho potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme je prudce ve vyhřáté troubě.
Na první a poslední fotce - hotových rohlíků - vidíte rozdíl mezi rohlíkem potřeným vejcem před pečením a rohlíky potřenými jen vodou.
Srolujeme ho do rohlíku, při motání povytahujeme cípek, aby byl ovál co nejdelší a rohlík měl víc vrstev. Svinutý rohlík je krátký a tlustý - je třeba ho rukou rozválet. Nebojte se přitlačit a rohlík rozválet do tloušťky silného mužského palce. Krok 3: Takto rozválené tenké a delší rohlíky dáme nakynout na plech s pečícím papírem, pak ho potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme je prudce ve vyhřáté troubě.
Na první a poslední fotce - hotových rohlíků - vidíte rozdíl mezi rohlíkem potřeným vejcem před pečením a rohlíky potřenými jen vodou.
Zveřejněno 18. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tvarování rohlíků
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/69pQ
Moje poznámka
Tvarování rohlíků
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/69pQ
Nejnovější recepty
Kakaová cuketová buchta jako mini zákusek
Přidáno před 1 hodinou
Salát z jablíček a červené řepy
Přidáno před 1 hodinou
Kynuté knedlíky s borůvkami jako od babičky
Přidáno před 2 hodinami
Květákové placičky se špenátem
Přidáno před 2 hodinami
Zapečené žemle s cuketovou smaženicí
Přidáno před 2 hodinami
Plněné řepné listy
Přidáno před 2 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablková nutela
Kate86 před 2 hodinami
Paštika z kuřecích jater
brtna před 3 hodinami
Vepřové nudličky s omáčkou
renulka před 3 hodinami
Jednoduché nekynuté podmáslové vdolky
MiskaM před 3 hodinami
Hrášková polévka podle Pohlreicha
LucieBicanova před 3 hodinami
Jednoduchý kynutý švestkový koláč
Witoraz před 5 hodinami
Kuřecí polévka s nudlemi
Kattyy před 5 hodinami
Kynutý se švestkami ... koláč
mysha před 6 hodinami
Kynuté knedlíky plněné jahodami
Constell před 6 hodinami
Jemný boršč
Kajkajak před 7 hodinami
Tématické fráze:
motání rohlíků,
jak motat rohlíky,
jak se motaji rohliky,
vyroba rohliku,
návod na pečení rohlíku,
rohlíky recept,
jak se motá rohlík,
recept na rohlíky,
recepty pro začátečníky,
jak se tvarují rohlíky,
rohlíky,
motání rohlíků video,
motání loupáků,
jak motat loupáky,
rohlík,
výroba rohlíků video,
jak motat rohlík,
postup motání rohlíků,
jak se motaji loupaky,
popis pracovního postupu recept
Suroviny:
těsto kynuté
Komentáře (24)
A rohlík můžeš klidně motat i z trojúhelníku, ale toto mi při výrobě velkých rohlíků přijde rychlejší (u malých, třeba bratislavských, zůstávám u dělení kruhu na výseče). Myslím, že při tomto způsobu je těsto i víc natenko vyválené, víckrát ho "namotáš" a hotový, upečený rohlík je víc podobný kupovanému.