Švýcarské ražniči
Když máme hlouběji do kapsy, hodí se nám mít po ruce chutné recepty za pár kaček. Toto švýcarské ražničí patří mezi ně. Sýr se šunkou napíchneme na jehlu a usmažíme v trojobalu.
Postup přípravy
Krok 1: Sýr i šunku nakrájíme na kostičky o hraně 3 × 3 cm a napichujeme střídavě na jehlu.
Krok 2: Špíz obalíme ve vajíčku a strouhance a tento postup alespoň 2× zopakujeme.
Krok 3: Špíz usmažíme na oleji nejprve zprudka, pak zmírníme oheň a ze všech stran pozvolna dosmažíme, aby se prohřála šunka i sýr.
Krok 4: Jako příloha se hodí zeleninový salát, hranolky a tatarská omáčka.
Zveřejněno 6. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Švýcarské ražniči
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9QOD
Moje poznámka
Švýcarské ražniči
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9QOD
Nejnovější recepty
Jednohubky s krabí pomazánkou
Přidáno před 5 hodinami
Linecké perníkové koláčky s povidly a mandlemi
Přidáno před 5 hodinami
Domácí skořicové sušenky
Přidáno před 6 hodinami
Vepřové na kmínu podle ČSN
Přidáno před 8 hodinami
Sachr cukroví
Přidáno před 9 hodinami
Zeleninová roláda se sýrem a šunkou
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pizza šneky z listového těsta
LincolnRhyme před 40 minutami
Těsto na perníčky - hned měkké
MarcelaH. před 48 minutami
Květákové placičky
Valis před 1 hodinou
Rajská omáčka od maminky
Viktorka :) před 2 hodinami
Pečené kuře
Kajkajak před 3 hodinami
Dušená rýže
Kajkajak před 3 hodinami
Gazpacho jak ho dělám já
Sahula před 5 hodinami
Gaspacho - vychlazená španělská polévka
Sahula před 5 hodinami
Masarykovo cukroví
slacja před 5 hodinami
Tématické fráze:
ražničí recept,
švýcarské ražničí,
ražničí,
švícarské ražniči,
ražniči na oheň,
recepty řažniči,
recept ražničí,
ražniči na ohni,
ražničí recepty,
švýcarské recepty,
recept na ražničí,
ražniči se sýrem,
rozdíl mezi ražničí a špízem,
švýcarské ražniči recept,
super ražniči,
syrove raznici,
super minutky,
švýcarké ražničí,
rozdíl mezi špízem a ražniči,
švýcarská šunka
Suroviny:
sýr eidam,
šunka,
strouhanka,
vejce,
olej
Komentáře (65)
Kombinácia slaného (šunka, Edam) + sladký banán
je tiež zaujímavá príprava.
Skúšal som zameniť Edam za iný bežne používaný syr (Gouda, Emmental)
a v závislosti od sladkosti banánu bol výsledok chuťovo ešte zaujímavejší.
Tiež zameniť strúhanku za strúhaný kokos je jedna z možností.
Používam len 1-krát obalenie vo vajci a strúhanke, aby chuť smaženej strúhanky
neprekryla chuť ražniči.
Dělala jsem je s kabanosem a podávala s bramborovou kaší