Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 904 kJ / 4 040 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 80,72 g |
Tuky | 195,72 g |
Vláknina | 18,00 g |
Cholesterol | 1,02 g |
Sodík | 499 mg |
Sůl | 1,92 g |
Sacharidy | 479,96 g |
Postup přípravy
Všechny ingredience smícháme a vytvoříme hladké těsto, které rozdělíme na dvě části. Krok 2: Do jedné vmícháme sypké kapučíno (případně trochu povolíme mlékem) a obě těsta střídavě po lžících naléváme do středu dortové formy. Dáme péct do trouby vyhřáté na 170 °C asi na 25 minut. Propečení zkontrolujeme špejlí. Korpus necháme ve formě vychladnout. Krok 3: Čokoládu nastrouháme na hoblinky. Ve vodní lázni necháme ohřát asi 4 PL smetany a asi 3/4 nastrouhané čokolády v ní rozpustíme (zbytek ponecháme na dozdobení dortu). Krok 4: Do vyšší nádoby nebo do nádoby šlehače dáme tvaroh, zbylou smetanu, vsypeme pudinkový prášek a společně šleháme asi minutu. Poté začneme pomalu přilévat rozpuštěnou, ještě vlažnou čokoládu. Našleháme do hustého krému, který naneseme na vychladlý korpus, posypeme zbylými čokoládovými hoblinkami a dáme vychladit. Krok 5: Po vychlazení a zatuhnutí krému dort opatrně uvolníme z formy a podáváme, třeba k odpolednímu kafíčku...:-)
Zveřejněno 17. 1. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort s rychlým čokoládovým mousse
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9P03
Moje poznámka
Dort s rychlým čokoládovým mousse
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9P03
Nejnovější recepty
Pizza Valencia
Přidáno před 4 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 8 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 3 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 3 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 5 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 5 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 5 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 5 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 6 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 7 hodinami
Vepřové na smetaně s mrkví a hráškem
RenataMaresova před 8 hodinami
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
Lastovia před 8 hodinami
Tématické fráze:
mousse dort recept,
mousse v prášku,
mousse recept,
mousse dort,
dort mousse,
dort kapučíno,
recept na mousse,
mousse dorty,
rychlé dorty,
capucino v prášku,
čokoládový mousse vejce,
mousse bez příchutí v prášku,
dort s čokoládovou polevou mousse,
co je mousse v prasku,
co je to mousse prášek,
co je to mousse,
dort mousse recepty,
čokoládový mousse dortík,
dort capucino,
dortový krém mousse
Suroviny:
mouka hladká,
cukr,
vejce,
smetana ke šlehání,
prášek do pečiva,
cappuccino,
tvaroh polotučný,
smetana ke šlehání,
pudink čokoládový bez vaření,
čokoláda hořká
Komentáře (31)
Tím vůbec nezpochybňuji, že je samozřejmě jinak savá mouka celozrnná, jinak špaldová, jinak hrubá, jinak hladká atd, ale pokud mluvíme třeba o klasické světlé hladké, tak to považuji za stále opakované mýty, kdy rozdíly jsou zanedbatelné.
Ráda svůj omyl přiznám, pokud to konkrétně potvrdí - podle značek - nějaká zkušená moučníkářka či pekařka
Nemyslím, že se to ale týká receptu tohoto, rozdíl ve velikosti čtyř vajec může dělat své spíš, než savost mouky. Také smetana ke šlehání, která je jedinou tekutinou, bývá různě hustá. Trochu v postupu mate to "po lžících naléváme", těsto není až tak řídké, spíš by se hodilo "po lžících vrstvíme"
Chytrou připomínku? Nu zdali...
...leč praktickou jistě
No, nechť je po vašem - howgh
No jo, no..., ale když čtu jak tu i jiné průměrně inteligentní kuchty imrvééére ventilují, byť "všeobecně", stesky na mouku, tak se ozvu, že
No, pokud se vám u tohoto rcp stalo více než 1x, že jste musela přidávat více tekutin, tak to se ffší pravděpodobnosí není tím, že některá mouka více "chlastá"
Doufám, že se dortík povedl