Jahodové "sushi" s mátovým "wasabi"
Spojení svěžích jahod, voňavé máty a originálního nápadu dává vzniknout dezertu, který vypadá jako sushi, ale chutná jako léto. Ideální na zahradní párty, dětskou oslavu nebo jen tak pro radost – tohle sladké „sushi“ zaručeně zaujme na první pohled i sousto.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 297 kJ / 2 700 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,45 g |
Tuky | 181,13 g |
Vláknina | 14,35 g |
Cholesterol | 332 mg |
Sodík | 154 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 235,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Základem těsta jsou sušenky (použila jsem Petit Beurre, Lidl), které je potřeba nejdříve nadrtit. Použijte k tomu nějaký přístroj, nebo je dejte do sáčku a postupně rozbijte paličkou.
Krok 2: Vložte je do mísy, přidejte změklé máslo, nastrouhanou čokoládu na vaření (použila jsem Fin Caré, Lidl), cukr, kakao a kokos a teplem ruky řádně spojte v hroudu těsta. Tu dejte na hodinku odpočívat do lednice.
Krok 3: Rýži spolu s mlékem (přibližně 200 ml, ale řiďte se spíše poměrem uvedeným na obalu rýže), špetkou soli a lžící cukru dejte vařit na dobu uvedenou na obalu rýže. Zpravidla to bývá kolem 20 minut.
Krok 4: Občas promíchejte, obzvláště v závěru vaření, aby se vám rýžová kaše nepřipalovala.
Krok 5: Po dovaření nechte ještě chvíli odstát, poté vmíchejte mascarpone, dle chuti případně doslaďte, a dejte vychladnout do lednice.
Krok 6: Těsto opatrně vyválejte mezi dvěma silikonovými podložkami, pečicími papíry nebo potravinářskou folií, v obdélníkový plát o výšce cca půl centimetru.
Krok 7: Navrstvěte po celé délce vychladlou rýžovou kaši, doprostřed naskládejte řadu jahod a opatrně zatočte tak, aby se oba konce těsta spojily v jeden a vytvořila se malá roláda.
Krok 8: Použitý pečicí papír využijte k jejímu zabalení, aby se lépe udržel tvar.
Krok 9: Opět dejte zpátky do lednice vychladit, aby se pak roláda lépe krájela.
Krok 10: Před podáváním nakrájejte na kolečka a servírujte s mátovým wasabi, které vytvoříte rozmixováním hrstky máty se lžící medu a mascarpone.
Zveřejněno 1. 8. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahodové "sushi" s mátovým "wasabi"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2EPK
Moje poznámka
Jahodové "sushi" s mátovým "wasabi"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2EPK
Nejnovější recepty
Křehký štrúdl
Přidáno před 44 minutami
Cuketové vafle se smaženým květem
Přidáno před 3 hodinami
Brokolicové mini kuličky jako pohoštění
Přidáno před 4 hodinami
Těstoviny s mletým masem a zeleninou
Přidáno před 4 hodinami
Mozzarella grilovaná ve vinném listu
Přidáno před 4 hodinami
Špízy se sýrem v šunce a zeleninou
Přidáno před 4 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rajčatové chutney
BlaV. před 2 hodinami
Švestkový kompot
Backurka před 3 hodinami
Rychlý hrnkový ovocný koláč s drobenkou
Mondulka1981 před 4 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
DavidVolvo před 6 hodinami
Omáčka na špagety s cuketou
Majkaa před 6 hodinami
Salát Coleslaw
Kristina1 před 7 hodinami
Zeleninová polévka s cizrnou
Pepajz před 7 hodinami
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
Pepajz před 7 hodinami
Hrnkový koláč se žmolenkou (litý)
kohpet před 7 hodinami
Jahodové řezy s vanilkovým pudinkem a želatinou
Jitka29 před 7 hodinami
Tématické fráze:
jshodove shushi,
fin care cokolada na vareni,
recept na petit beurre,
lada hruska vasabi,
jahodové risotto,
jahodove suschi,
cheesecake popisky,
sushi recept,
jahodové špízy,
rýžová kaše aby se nepřipalovala,
levné sušhi video
Suroviny:
sušenky máslové,
máslo,
čokoláda na vaření,
cukr moučkový,
kakao,
kokos strouhaný,
rýže kulatozrnná,
cukr moučkový,
mléko,
sůl,
mascarpone,
jahody,
máta čerstvá,
med,
mascarpone
Komentáře (10)
Ovšem je to jen na tobě. Za mne