Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažené "erteple"

Brambory smažené v trojobalu, to je neobvyklý chuťový zážitek. Každé sousto je skvělou kombinací křupavé strouhanky a jemného bramborového plátku. Podávejte samostatně nebo s tatarkou, kečupem či oblíbeným dipem.

Hodnocení receptu je 5,0 (53×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Syrové brambory oškrábeme a nakrájíme asi na 1 cm silná kolečka. Krok 2: Osolíme z obou stran. Obalíme v hladké mouce, pak ve vajíčku a nakonec ve strouhance. Krok 3: Smažíme zvolna v rozehřátém oleji dozlatova. Usmažené brambory pokládáme na papírovou utěrku, aby odsála přebytečný tuk. Krok 4: Podáváme s tatarkou, kečupem, nivovým dipem nebo jinou omáčkou dle chuti.

TIP: Co vše můžeme smažit v trojobalu

Zveřejněno 22. 11. 2009

Poznámka autora Colombo65

Erteple jsou brambory.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Smažené "erteple"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6X2z

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Smažené "erteple"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6X2z

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (55)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

kebyže mám bravčový rezeň a niekto mi ponúkne erteplový, tak vymením

Asi jak dlouho se to smaží? Pťemýšlím, jestli se to dá papat studené , nebo jen horké, jako občerstvení k pivku?

Tak tohle jsem ještě nikdy nezkoušela. Musím napravit. Vypadá to náramně jedle.:-*

Skvělý nápad, určitě vyzkouším!

Včera jsem viděla tento recept a dnes jsem musela udělat:yes:

Vyzkouším! Už jenom z fotky můžu umřít <3! Doufám že budou výborné ale podle komentářů budou:yes:

boži dělam často jak mam velke brambory zapraši se po tom nestačim smažit:-)

Tohle jsem neznal. Chutnalo. <3

Díky za připomenutí tuhle dobrotu jsem už hodně dlouho nedělala zítra ji udělám.:yes:

Úžasná záležitost! Kdysi mi tenhle recept poradila moje rómská sousedka, říkala, že až ochutnám, přestanu smažit "ten drahej květák". Měla pravdu, holčina.

miroslava 17. 1. 2016 08:52
taky delavam vyborne:yes:

Tématické fráze:
ertepláky, co jsou erteple, nivový dip, nivový dresing, smažené brambory, co to jsou erteple, nivový dresing recept, co jsou to erteple, nivovy dip recept, bramborové erteple, jabloška, erteple-recept, enteple, dresing nivový, recept na ertepláky, smažené brambory s vejcem, herteple, smažený he, brambory v jogurtovem dresingu, nivový teplý dip

Suroviny:
brambory, vejce, mouka hladká, strouhanka, sůl, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu