Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 32 302 kJ / 7 720 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 112,65 g |
Tuky | 508,60 g |
Vláknina | 45,40 g |
Cholesterol | 2,28 g |
Sodík | 827 mg |
Sůl | 2,39 g |
Sacharidy | 650,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mléko a smetanu přivedeme k varu, přidáme krupici, krátce povaříme. Přidáme cukr, rumové aroma a kokos. Necháme vychladnout.
Krok 2: Máslo s cukrem vyšleháme a přidáme žloutky a znovu prošleháme. Do této hmoty přidáme sníh z bílků, a prosátou mouku s práškem do pečiva a kakaem. Vše opatrně promícháme.
Krok 3: Polovinu těsta nalijeme do vymazané formy, dáme vrstvu krému a znovu vrstvu těsta.
Krok 4: Pečeme asi 45 minut při 175°C.
Krok 5: Po vychladnutí polijeme polevou. Koláč je buď na malý plech nebo jako dort.
Zveřejněno 30. 3. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koláč Jamajka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6ykQ
Moje poznámka
Koláč Jamajka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6ykQ
Nejnovější recepty
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 4 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 8 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 12 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 2 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 2 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 6 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 6 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 8 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 8 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 9 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 9 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 10 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 11 hodinami
Tématické fráze:
dort jamajka,
nedopečený koláč,
jamajka dort,
jakou mouku použit na pečení koláče?,
čokoláový krém,
levný krém na koláč,
jamajka dort recept,
levný krém,
cokoladovy krem ladi hrusky,
čokoládový krém od ládi hrušky,
čokoládový krém od ládi hrušky,
kakaovy dulkovy kolac s pudinkem,
jamajsky kolac - recept,
kolače - jakou mouku použít,
jakou mouku na koláče,
kolač jako dort,
moucnik jamajka,
jamajka moučníky,
ovocný dort jamajka,
pečivo jamajka
Suroviny:
máslo,
cukr,
vejce,
mouka,
kakao,
prášek do pečiva,
šlehačka,
mléko,
krupice,
cukr,
kokos strouhaný,
rumové aroma,
poleva čokoládová
Komentáře (15)
No, řek bych, že pšeničnou hladkou, páč na Jamajce je nejdostupnější