Koláč Jamajka
Lahodný dezert inspirovaný karibskými chutěmi. Spojení kakaového korpusu, nadýchaného krému s rumovým aroma a čokoládovou polevou, vytváří neodolatelnou kombinaci. Tento zákusek potěší každého milovníka chutí s kapkou exotiky.
Suroviny pro 1 plech
malý hluboký plech 40x30 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 32 302 kJ / 7 720 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 112,65 g |
| Tuky | 508,60 g |
| Vláknina | 45,40 g |
| Cholesterol | 2,28 g |
| Sodík | 827 mg |
| Sůl | 2,39 g |
| Sacharidy | 650,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mléko a smetanu přivedeme k varu. Přidáme cukr krupici, krátce povaříme. Přidáme cukr, rumové aroma a kokos. Necháme vychladnout.
Krok 2: Troubu zapneme na 170 °C.
Krok 3: Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.
Krok 4: Máslo s cukrem vyšleháme do pěny. Přidáme žloutky a znovu prošleháme. Do této hmoty přidáme sníh z bílků, prosátou mouku s kypřicím práškem a kakaem. Vše opatrně promícháme.
Krok 5: Polovinu těsta nalijeme do vymazané formy, dáme vrstvu krému a znovu vrstvu těsta.
Krok 6: Pečeme asi 45 minut při 175 °C.
Krok 7: Po vychladnutí polijeme čokoládovou polevou.
Zveřejněno 30. 3. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koláč Jamajka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6ykQ
Moje poznámka
Koláč Jamajka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6ykQ
Nejnovější recepty
Salát Emerald
Přidáno před 1 hodinou
Kakaové pusinky
Přidáno před 2 hodinami
Linecké cukroví s mandlemi
Přidáno před 2 hodinami
Vánoční nepečená roláda podle Kamily Nývltové
Přidáno před 4 hodinami
Domácí arašídový nugát
Přidáno před 5 hodinami
Vánoční vaječný likér
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hamburská vepřová kýta
Misa12345 před 8 minutami
Nepečená kokosová roláda
HanaBerankova před 12 minutami
Vánoční linecká kolečka
PrinceznaXena před 15 minutami
Snadné rumové kuličky
PrinceznaXena před 18 minutami
Ovesné banánové sušenky
Panova před 1 hodinou
Bezlepkové linecké
Hankali před 1 hodinou
Květákový mozeček s bramborami z jedné pánve
monyss před 2 hodinami
Nejlepší vyprošťovací česnečka
BronislavaP před 2 hodinami
Vánočka III
IvaBrabi před 3 hodinami
Tradiční kynutá vánočka
lenkadra před 3 hodinami
Tématické fráze:
dort jamajka,
nedopečený koláč,
jamajka dort,
jakou mouku použit na pečení koláče?,
čokoláový krém,
levný krém na koláč,
jamajka dort recept,
levný krém,
cokoladovy krem ladi hrusky,
čokoládový krém od ládi hrušky,
čokoládový krém od ládi hrušky,
kakaovy dulkovy kolac s pudinkem,
jamajsky kolac - recept,
kolače - jakou mouku použít,
jakou mouku na koláče,
kolač jako dort,
moucnik jamajka,
jamajka moučníky,
ovocný dort jamajka,
pečivo jamajka
Suroviny:
máslo,
cukr,
vejce,
mouka polohrubá,
kakao,
kypřící prášek do pečiva,
šlehačka,
mléko,
krupice,
cukr,
kokos strouhaný,
rumové aroma,
poleva čokoládová,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (18)
No, řek bych, že pšeničnou hladkou, páč na Jamajce je nejdostupnější