Špaldové minimazanečky s podmáslím
S nadcházejícími svátky jara začíná také období velkého pečení a samozřejmě nesmí chybět mazanec, plný rozinek, příjemně vonící po rumu. Místo jednoho velkého mazance upečte několik menších, které jsou opravdu originální.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 21 429 kJ / 5 122 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 133,46 g | 
| Tuky | 113,55 g | 
| Vláknina | 83,20 g | 
| Cholesterol | 697 mg | 
| Sodík | 221 mg | 
| Sůl | 0,07 g | 
| Sacharidy | 849,89 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Rozinky namočíme nejméně hodinu předem do rumu. Můžeme namíchat s brusinkami.
	Krok 2: Do domácí pekárny dáme suroviny v uvedeném pořadí (kromě rozinek) a nastavíme program "Příprava těsta".
	Krok 3: Před dokončením mísení (po zaznění signálu) přidáme namočené rozinky i s nálevem a necháme těsto domíchat a vykynout.
	Krok 4: Plech vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 175 °C.
	Krok 5: Vykynuté těsto vyklopíme na pracovní desku a rozdělíme ho na 8, pokud možno stejně velkých, částí.
	Krok 6: Z každého z uvedených osmi kousků těsta vytvoříme bochánek, přemístíme je na plech, přikryjeme utěrkou  a necháme na teplém místě ještě asi 20 minut kynout.
	Krok 7: Vykynuté mazanečky potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova, cca 30 minut.
Zveřejněno 25. 3. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Špaldové minimazanečky s podmáslím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/roq6
Moje poznámka
					
				
Špaldové minimazanečky s podmáslím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/roq6
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 52 minutami
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 18 minutami
	
			
	
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 19 minutami
	
			
	
Třená buchta
Martina Veveruska před 23 minutami
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 53 minutami
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 3 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 5 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 6 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 7 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 7 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 7 hodinami
						Tématické fráze:
						
							mazanec z podmáslí, 
						
						
							bochánky z s podmáslím, 
						
						
							housky z podmáslí, 
						
						
							špaldové pagáče, 
						
						
							minimazanečky ze špaldove mouky, 
						
						
							celozrne housky s podmaslim, 
						
						
							pagače ze špaldové mouky, 
						
						
							špaldový koláč a podmáslím, 
						
						
							špaldové housky s podmáslí, 
						
						
							palačinki s podmaslím, 
						
						
							brusinky s podmaslim
						
					
						Suroviny:
						
							podmáslí, 
						
						
							voda, 
						
						
							sůl, 
						
						
							máslo, 
						
						
							cukr, 
						
						
							žloutek, 
						
						
							mouka špaldová hrubá, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							droždí čerstvé, 
						
						
							rozinky, 
						
						
							rum, 
						
						
							vejce
						
					
	
			
	
Komentáře (3)