Špaldové minimazanečky s podmáslím
S nadcházejícími svátky jara začíná také období velkého pečení a samozřejmě nesmí chybět mazanec, plný rozinek, příjemně vonící po rumu. Místo jednoho velkého mazance upečte několik menších, které jsou opravdu originální.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 21 429 kJ / 5 122 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 133,46 g | 
| Tuky | 113,55 g | 
| Vláknina | 83,20 g | 
| Cholesterol | 697 mg | 
| Sodík | 221 mg | 
| Sůl | 0,07 g | 
| Sacharidy | 849,89 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Rozinky namočíme nejméně hodinu předem do rumu. Můžeme namíchat s brusinkami.
	Krok 2: Do domácí pekárny dáme suroviny v uvedeném pořadí (kromě rozinek) a nastavíme program "Příprava těsta".
	Krok 3: Před dokončením mísení (po zaznění signálu) přidáme namočené rozinky i s nálevem a necháme těsto domíchat a vykynout.
	Krok 4: Plech vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 175 °C.
	Krok 5: Vykynuté těsto vyklopíme na pracovní desku a rozdělíme ho na 8, pokud možno stejně velkých, částí.
	Krok 6: Z každého z uvedených osmi kousků těsta vytvoříme bochánek, přemístíme je na plech, přikryjeme utěrkou  a necháme na teplém místě ještě asi 20 minut kynout.
	Krok 7: Vykynuté mazanečky potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova, cca 30 minut.
Zveřejněno 25. 3. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Špaldové minimazanečky s podmáslím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/roq6
Moje poznámka
					
				
Špaldové minimazanečky s podmáslím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/roq6
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 10 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 13 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 6 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 8 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 9 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 9 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 10 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 11 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 12 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 12 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 12 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 13 hodinami
						Tématické fráze:
						
							mazanec z podmáslí, 
						
						
							bochánky z s podmáslím, 
						
						
							housky z podmáslí, 
						
						
							špaldové pagáče, 
						
						
							minimazanečky ze špaldove mouky, 
						
						
							celozrne housky s podmaslim, 
						
						
							pagače ze špaldové mouky, 
						
						
							špaldový koláč a podmáslím, 
						
						
							špaldové housky s podmáslí, 
						
						
							palačinki s podmaslím, 
						
						
							brusinky s podmaslim
						
					
						Suroviny:
						
							podmáslí, 
						
						
							voda, 
						
						
							sůl, 
						
						
							máslo, 
						
						
							cukr, 
						
						
							žloutek, 
						
						
							mouka špaldová hrubá, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							droždí čerstvé, 
						
						
							rozinky, 
						
						
							rum, 
						
						
							vejce
						
					
	
			
	
Komentáře (3)