Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 937 kJ / 1 419 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 42,59 g | 
| Tuky | 17,76 g | 
| Vláknina | 13,96 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 3,22 g | 
| Sůl | 8,00 g | 
| Sacharidy | 265,97 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Do nádoby pekárny nalijeme vodu, olivový olej, zasypeme moukou. Do jednoho rohu dáme sůl, do protějšího cukr a doprostřed sušené droždí a zapneme program "těsto". (cca hodina a půl).
	Krok 2: Těsto vyndáme, opatrně do něj vmícháme šalvěj a vyválíme na placku o průměru 25 cm.
	Krok 3: Přendáme na plech s pečícím papírem potřeným olejem a necháme půlhodiny kynout.
	Krok 4: Poté do placky uděláme prsty hluboké důlky a necháme kynout ještě další půl hodiny.
	Krok 5: Mezitím rozehřejeme troubu na 200°C. Placku potřeme olejem a posypeme nasekaným česnekem a hrubozrnnou solí.
	Krok 6: Pečeme 25-30 minut.
Zveřejněno 23. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Focaccia se šalvějí z domácí pekárny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qZ0k
Moje poznámka
					
				
Focaccia se šalvějí z domácí pekárny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qZ0k
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 14 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 22 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 23 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 50 minutami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 1 hodinou
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 1 hodinou
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 10 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 12 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 13 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 13 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 14 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 15 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 16 hodinami
						Tématické fráze:
						
							focaccia, 
						
						
							foccacia recept, 
						
						
							foccacia, 
						
						
							fokacio, 
						
						
							focaccia recept, 
						
						
							foccacia z domácí pekárny, 
						
						
							foccacia video postup, 
						
						
							domácí foccacia, 
						
						
							foccacia domácí pekárna, 
						
						
							recepty pro domácí pekárnu, 
						
						
							domácí focacia, 
						
						
							recept focaccia, 
						
						
							fokacia, 
						
						
							focacio, 
						
						
							recept na focaccia, 
						
						
							foccacia v domácí pekárně, 
						
						
							focaccia recept na plech, 
						
						
							focaca, 
						
						
							šalvěj recepty, 
						
						
							foccacia se šalvěji
						
					
						Suroviny:
						
							voda, 
						
						
							olej olivový, 
						
						
							mouka chlebová pšeničná, 
						
						
							sůl, 
						
						
							cukr krupice, 
						
						
							droždí sušené, 
						
						
							šalvěj sušená, 
						
						
							česnek, 
						
						
							olej olivový, 
						
						
							sůl hrubozrnná
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
Komentáře (26)
Pekla jsem focacciu přímo proto, že se mi lilek marinoval v ledničce.
Já si vždycky vyškubu, co mě zajímá a chci zkusit a teď už ani nelepím do sešitů - škoda papíru a lepidla
Běžně uděláme těsto, řádně propracujeme, aby bylo vláčné a pružné.
Dáme do olejem vymazané nádoby, potřeme těsto olejem a necháme kynout asi 1,5hodiny. Ale na rozdíl od pekárny vytvoříme 2 placky!!!!, které přendáme na plech s pečícím papírem a necháme další půlhodinu kynout.
Pak je další postup totožný s tím, cos uvedla ty, jen se peče v předehřáté troubě na 200°C asi 25 - 30 min.péci
Možná to zkopíruj ke svému receptu, tady by se to možná ztratilo
Sůvičko, teď si nadávám - recept byl původně na focacciu bez pekárny, dvě placky, já jsem postupovala podle poznámky pro DP. Jenže ve chvíli, kdy jsem sem recept dopsala, roztrhala jsem tu stránku s receptem, vyhodila a manžel už ten pytlík hodil do popelnice. Jinak bych ti to opsala do poznámky. Ale řekla bych, že je to zdvojnásobené množství surovin...ne, nebudu se o to pokoušet, postup dohromady nedám.
Ivo, jsme už kámošky, ale nepeču v ní, jen dělá těsto - to neumím.
Máš to moc pěkné a fotky jako vždy