Suroviny
Porce: 3-4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 538 kJ / 129 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,31 g |
| Tuky | 1,64 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 5 mg |
| Sodík | 5 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 4,52 g |
Postup přípravy
Z obou stran je posypeme kořením Divočina, dáme do misky a zalijeme červeným vínem - aby bylo maso ponořené.
Dáme do ledničky a necháme několik hodin naležet. Krok 2: V pánvi necháme rozpustit máslo a steaky na něm z obou stran opečeme - než se máslo vydusí.
Přilijeme vodu a necháme maso dusit. Krok 3: Když se voda vydusí, zalijeme maso vínem, ve kterém bylo naložené.
Dusíme do změknutí, pokud je potřeba, přilijeme vodu. Krok 4: Okrájené brambory uvaříme do měkka a rozmačkáme. Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou šalotku, kterou vmícháme do brambor, podle potřeby osolíme. Krok 5: Na talíři posypeme nakrájenou jarní cibulkou.
Zveřejněno 3. 7. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Srnčí na víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pmO6
Moje poznámka
Srnčí na víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pmO6
Nejnovější recepty
Plátky z krkovičky s omáčkou ze zeleného pepře
Přidáno před 5 hodinami
Mleté maso po čínsku
Přidáno před 6 hodinami
Plněné okurky s kapií
Přidáno před 6 hodinami
Bramborovo-cibulový krém se slaninou
Přidáno před 6 hodinami
Rizoto s tuňákem a sušenými rajčaty
Přidáno před 6 hodinami
Nadýchané bagety
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kotlety v cidru s jablky a šalvějí
Ted před 1 hodinou
Salát Little Gem (římský) s nivou a vejci
Kajkajak před 2 hodinami
Čočková polévka s párkem
Kajkajak před 3 hodinami
Řezy ORGASMUS
VerkaDvorakova před 5 hodinami
Krkovička z trouby
bint2103 před 5 hodinami
Jablečný štrúdl z domácího těsta
Cadule před 5 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
Hana1234 před 6 hodinami
Kakaový olejový korpus na dort
Mart1neek před 6 hodinami
Frankfurtská polévka s brambory, mlékem a smetanou
Machachar před 6 hodinami
Medovníková roláda
vagundova před 7 hodinami
Tématické fráze:
srnčí na víně,
srnčí kýta na víně,
srnčí na červeném víně,
srnec na víně,
jak upravit srnčí maso,
naložené srnčí maso,
nalozene srnci,
jak upravit srnčí kýtu,
srnčí navíně,
srnčí na víně recept,
srnčí kýta na červeném víně,
recept srnčí kýta na víně,
srnčí kotleta na víně,
nalozena srnci kyta,
srnčří na červeném víně,
snci na víně,
revept na srnci,
recept srnčí na víně,
srnčí na víně,
srnci kyta nalozeni masa
Suroviny:
koření divočina,
víno červené,
máslo,
brambory,
cibule šalotka,
cibulka jarní
Komentáře (3)