Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Malinové řezy s ořechy

Jemný ořechový korpus, svěží malinová vrstva a nadýchaný krém tvoří dokonale vyvážený moučník. Spojení ořechů, ovoce a smetany potěší nejen chuťově, ale i na pohled. Ideální moučník pro slavnostní chvíle.

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bahula Bahula

Středně náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 25 min

50 min (25 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech 30 x 40 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 655 kJ /
3 503 kcal
Bílkoviny122,41 g
Tuky195,85 g
Vláknina35,45 g
Cholesterol 1,68 g
Sodík 829 mg
Sůl1,75 g
Sacharidy294,86 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme těsto. Vejce ušleháme s cukrem, přidáme vodu, zašleháme olej a do pěny zlehka ručně vmícháme směs polohrubé mouky, prášku do pečiva a ořechů. Krok 2: Těsto vlijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech a upečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 20-25 minut. Upečený korpus necháme vychladnout. Krok 3: Připravíme krém. Tvaroh utřeme s medem, kůrou a citronovou šťávou. Lehce vmícháme ušlehanou smetanu a asi 150 g malin. Krém rozetřeme na vychladlý korpus a necháme uležet. Zbytek malin použijeme na ozdobení řezů. Krok 4: Pokud máme maliny přezrálé, můžeme uvařit omáčku, kterou řezy přelijeme. Očištěné maliny povaříme s třtinovým cukrem a trochou vody. Na závěr přidáme 1 kávou lžičku Gustinu a ještě krátce povaříme.

TIP: Ořechový dort z bílků, cukru a ořechů

Zveřejněno 4. 7. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Malinové řezy s ořechy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jKGW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Malinové řezy s ořechy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jKGW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Ty budou neodolatelné. Já k malinám můžu i bílou čokoládu, takže klidně bych řezy ještě pokropila čokoládou 😋

Opět jeden z krásných moučníků od Tebe Bahulko;-):yes:já se vždy tak pokochám,moc by mi chutnal:-p maliny mám moc ráda;-):yes:

Maliny právě zrají a ořechy máme také. Bude moučník na neděli. :yes:<3

Skvostná kombinace :yes::yes::yes::yes:

Ořechy a maliny - pro tu kombinaci jsem ochotný i vraždit. :-D Super recept.:yes:

Ochutnala bych <3:yes::yes:

Tématické fráze:
malinové řezy, malinové moučníky, moučníky z malin, řezy s malinami, moučník s ořechy a malinami, malinové ořechové řezy, recepty na malinové řezy recept, čokoládový moučník s ořechy a malinami, ořechové moucniky s malinami bez cukru, ovocné řezy malinové, malinový moučník s ořechy, bublanina s malinami a ořechy, řezy maliny, řezy z malin bez mouky, malinove rezy orechove, top recepty malinové řezy, názvy moučníků s malinami, malinové řezy s ořechy a čokoládou, super moucnik z malin, malinové řezy recept

Suroviny:
vejce, cukr krupice, voda, olej, ořechy vlašské, mouka polohrubá, kypřící prášek do pečiva, tvaroh ve vaničce, smetana ke šlehání, med, citron, šťáva citronová, maliny, maliny, cukr třtinový, gustin

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu