Věnečky se žloutkovým krémem
Zvládnout odpalované těsto chce trochu umění, avšak po jeho zpracování v kulaté věnečky se nám odmění skvělou chutí. Nadýchané věnečky naplníme žloutkovým krémem s kapkou rumu a vůní vanilky. Pak už jen stačí je pocukrovat.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 17 942 kJ / 4 288 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 74,03 g |
| Tuky | 336,07 g |
| Vláknina | 4,05 g |
| Cholesterol | 2,95 g |
| Sodík | 933 mg |
| Sůl | 2,16 g |
| Sacharidy | 239,87 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vodu se solí a máslem přivedeme do varu. Postupně přisypáváme mouku a na mírném ohni stále mícháme, až se těsto spojí a přestane se lepit.
Krok 2: Do vychladlého těsta postupně zašleháváme vejce a vyšleháme dohladka.
Krok 3: Vložíme do cukrářského sáčku s větší hvězdičkovou trubičkou a na vymaštěný plech stříkáme malé věnečky.
Krok 4: Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C, po 8 minutách zmírníme na 180 °C a dopečeme dorůžova. Ještě teplé rozkrojíme a necháme vychladnout.
Krok 5: Krém: v rendlíku rozšleháme mléko, žloutky, cukry, Solamyl a na mírném ohni uvaříme za stálého míchání hustý krém.
Krok 6: Za občasného míchání vychladíme, zašleháme máslo do hladké pěny a potom rum.
Krok 7: Krémem plníme věnečky a povrch pocukrujeme.
Zveřejněno 24. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Věnečky se žloutkovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g24D
Moje poznámka
Věnečky se žloutkovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g24D
Nejnovější recepty
Pečená uzená krkovice s květákem a salátem z kysaného zelí
Přidáno před 3 hodinami
Pečený hermelín s jablíčky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 4 hodinami
Andílek pro štěstí
Přidáno před 4 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z loveckého salámu
Přidáno před 4 hodinami
Mandlovo-čokoládová kolečka
Přidáno před 4 hodinami
Linecká barevná kolečka
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Boloňské špagety
jtrecepty před 2 hodinami
Lasagne s boloňskou omáčkou
Kristofer před 2 hodinami
Domácí kmínový chleba
boomgo před 3 hodinami
Křenová omáčka s uzeným
Sahula před 5 hodinami
Pomazánka ze zbylých bílků
Pecka před 6 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Lucinka85 před 6 hodinami
Kuličky z medového těsta
jeklovav před 7 hodinami
Jednoduché řezy s krémem ze zakysané smetany a šlehačky
Miky30 před 8 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
Majkas před 9 hodinami
Tématické fráze:
krém do věnečku,
krem na venecky,
nejlepší žloutkové věnečky,
krém do žloutkových věnečků,
krémové věnečky,
žloutkové věnečky top recepty,
vařený žloutkový krém,
recept na krém do věnečků,
věnečky krém,
nejlepší krem do věnečku,
dia věnečky,
vaječné věnečky,
vařený krém do věnečků,
žloutkové věnečky,
malé věnečky,
věnečky recept,
luxusní věnečky,
krém věnečky,
klasický krém do věnečků,
žloutkovy věneček
Suroviny:
voda,
sůl,
máslo,
mouka polohrubá,
vejce,
žloutek,
cukr moučkový,
solamyl,
mléko,
cukr vanilkový,
máslo,
rum
Komentáře (7)
Posílám bodík za to, že jsi mi připoměla moje nádherné dětství