Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí sladkokyselá čínská omáčka s mrkví a ananasem

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivace64 Ivace64

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 605 kJ /
862 kcal
Bílkoviny12,11 g
Tuky30,43 g
Vláknina8,05 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 155 mg
Sůl0,31 g
Sacharidy132,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí prsa kuchyňsky upravíme a nakrájíme na kousky nebo širší proužky. Do misky připravíme škrob, vejce a sojovou omáčku. Maso osolíme a opepříme, vložíme do misky se škrobem, vejcem a sojovou omáčkou a vše dobře promícháme. Necháme cca 1 - 2 hodiny v chladu. Krok 2: Mezitím připravíme sladkokyselou omáčku. Cibulku pokrájíme na malé kostičky, červenou papriku, zbavenou semínek omyjeme a pokrájíme na stejně velké kousky. Ananas oloupeme a pokrájíme na větší kostky. Mrkev pokrájíme na tenká kolečka nebo nahrubo nastrouháme.
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme zkaramelizovat hnědý cukr. Vmícháme pokrájenou mrkev, ananas a papriky. Vše osolíme, opepříme, zakápneme červeným octem a restujeme. Přidáme malý rajský protlak, zamícháme a nakonec podlijeme kuřecím vývarem a dál dusíme doměkka. Krok 3: Naložené maso na oleji orestujeme doměkka.
Výpek s pánve slijeme do jiné mísy. Orestované maso (bez oleje) smícháme s připravenou sladkokyselou omáčkou a za stálého míchání necháme vše ještě asi 3 minuty povařit. Sladkokyselou čínu podáváme s oblíbeným druhem rýže. Dá se podávat také jen s pečivem.

Zveřejněno 17. 8. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí sladkokyselá čínská omáčka s mrkví a ananasem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KVY8

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí sladkokyselá čínská omáčka s mrkví a ananasem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KVY8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Mame radi sladkokyselou cinu i Uncle Ben´s, takze volba pro dnesni veceri byla jasna. Ananas jsem dala konzervovany, trochou stavy nahradila cast vyvaru a proto jsem snizila mnozstvi cukru do zakladu. Olej jsem pouzila klasicky repkovy, u ciny ho mam nejradeji a zeleninu s ananasem podusila na skus. Omacku uz jsem pak s masem jen nechala projit varem a odstavila.
Bylo to moc dobre.

A ke skrobu-dala jsem cca zarovnanou PL maceneho skrobu.

chocolate: to jsem ráda, díky:-)

chocolate: tak nějak, někdy dám 2 - 3 lžičky, někdy dám lžící, pokaždé jinak.. prima, díkes moc:yes:

" škrob podle každého " - můžeš napsat aspoň přibližně kolik ?

Tématické fráze:
kuřecí čína ve sladkokyselé omáčce, kuřecí cina s omackou, omacka s ananasem, kuřecí kousky ve sladkokyselé omáčce, kuřecí maso se sladkokyselou omáčkou, kuře v sladkokyselé omačce s ananasem, kureci cina s mrkví, kureci cina v sladkokysele omacce, sladkokyselá omáčka s kuřecím, kuřecí ve saladkokyselé omáčce s ananasem, ananasová omáčka, čínská mrkev, kuře ve sladkokyselé omáčce s ananasem, kuřecí ve sladkokyselé omáčce s ananasem, kureci kousky se sladkokyselou omackou, sladkokyselá omáčka recept s kuřecího masa, cinske kureci ve sladkokysele omáčce, recept na kuřecí čínu s omáčkou, omacka s ananas, kuře sladkokyselá omáčka

Suroviny:
paprika čerstvá červená, ocet, cukr, cibule, omáčka sojová, vejce, mrkev, olej, sůl, pepř, škrob, ananas, protlak rajčatový, vývar kuřecí

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu