Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vaječná polenta s rajčaty po provensálsku

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizalka zizalka

Snadný

Suroviny

Porce: 1 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 410 kJ /
337 kcal
Bílkoviny16,70 g
Tuky21,28 g
Vláknina2,07 g
Cholesterol 271 mg
Sodík 189 mg
Sůl0,41 g
Sacharidy18,62 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na malé pánvi osmažíme cibulku dozlatova, přidáme nakrájená rajčata a necháme je pustit šťávu. Vmícháme passatu, osolíme, opepříme. Rajčatovou směs zvolna dusíme na mírném plameni do mírného rozpadnutí rajčat. Krok 2: Mezitím na vedlejší ploténce v menším kastrůlku / rendlíku přivedeme k varu mléko, vsypeme kukuřičnou krupici a ztlumíme plamen. Osolíme, přidáme bylinky a za stálého míchání provaříme do zhoustnutí. Nakonec vmícháme rozšlehané vejce, pořádně promícháme a ještě minutku povaříme. Krok 3: Hotovou polentu naservírujeme na talíř a přelijeme připravenou rajčatovou omáčkou. Nakonec můžeme ozdobit čerstvými salátovými lístky nebo čerstvými bylinami ze zahrádky.

Zveřejněno 20. 8. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ogAY

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ogAY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
polenta recept, polenta s rajcaty, rajčatové passaty, vejce po provensálsku, pečená cizrna po římsku, cizrna po provensálsku, rajčatová possenta, rajčatová polenta, pečená rajčata po provensálsku, omeleta s polentou, gnocchi po provensalsku

Suroviny:
olej olivový, cibulka jarní, rajče, passata rajčatová, mléko, krupice kukuřičná, koření provensálské, sůl, vejce

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu