Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ostružinová marmeláda s Amarettem

Ostružinová marmeláda s Amarettem má lehce mandlový nádech, který doplňuje jemnou kyselkavost vyzrálých ostružin. Marmeládu připravíte odšťavněním plodů, a za pomoci želírovacícho prostředku a trochy péče.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Markulina

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby odstátí šťávy

35 min (20 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby odstátí šťávy)

Suroviny pro 1 dávka

7 skleniček o objemu 0,2 l

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 562 kJ /
4 437 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 056,67 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ostružiny propláchneme přes cedník studenou vodou a odšťavňovačem prolisujeme na šťávu. Přes odšťavňovač klidně projedeme i 6x (o to více získáme šťávy). Krok 2: Necháme odstát v lednici i do druhého dne. Druhý den je to tuhé jako hotová marmeláda, ale při vaření je z toho opět tekutá konzistence. Krok 3: Šťávu nalijeme do hrnce. Přidáme vodu, cukr, kyselinu citronovou, Amaretto a želírovací přípravek. Krok 4: Přivedeme k varu a povaříme cca 5 minut. Krok 5: Sklenice vypláchneme Amarettem (včetně víčka). Plníme ještě horkou marmeládou. Očistíme sklenicím hrdla a uzavřeme čistým víčkem. Krok 6: Po uzavření otočíme víčkem dolů a necháme tak asi 10 minut. Poté obrátíme zpět a necháme vychladnout.

TIP: Marmelády, džemy a jejich nejrůznější varianty

Zveřejněno 30. 8. 2016

Poznámka autorky Markulina

Zkoušela jsem s Želírfixem. Alkohol by měl dodat marmeládě jemně mandlovou chuť, ale lze vynechat nebo použít jiný likér.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ostružinová marmeláda s Amarettem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6AKR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ostružinová marmeláda s Amarettem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6AKR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Ostružinová má krásnou barvu!!:yes:

Zajímá mě váš odšťavňovač (odkaz, foto, popis-princip)
Já OSTRUŽINY (zahradní giganty) dlábím v utěrce (zpravidla po povaření ve vlastní šťávě)

casino: odšťavňovač jsem přidala do foto. Minulý rok jsme to dělali viz. Váš popis přes utěrku a proto jsme se rozhodli pořídit odšťavňovač, protože jsem odmítala toto znovu podstupovat každý rok. Je to opravdu úžasný pomocník a nejen na dělání marmelád. Někdy děláme i pro detox ráno šťávu ze zeleniny a ovoce. Takže si myslím, že investice se vyplatí. Pořizovací cena cca. do 1tis. Kč. Jinak postup je velice jednoduchý ... opláchnuté ovoce vkládám přímo do vrchního hrdla, kde pokud je potřeba potlačím plastovým tlačítkem a vše projede přes rotující jemné sítko přímo tam kam má - šťáva do připravené nádobky a odpad do levé části odšťavňovače, který je k tomu určen. Čištění pak také není nějak moc náročné. S porovnáním boje v kuchyni s utěrkou a cedníkem je to určitě ulehčení i úklidu.

U nás vládne Moulinex:yes: a v návodu stálo, že je nevhodný na bobuloviny...;-)
No, každá liška chválí svůj ocas :-D

Tématické fráze:
ostružinová marmeláda, ostružinová marmeláda bez zrníček, ostružinová marmeláda recept, marmeláda z ostružin, domácí ostružinová marmeláda, ostružinová marmeláda za studena, marmeláda z ostružin recept, recept na ostruzinovou marmeladu, domácí marmeláda z ostružin, džem z ostružin recept, recept na džem z ostružin, marmeláda ostružinová, ostružinová marmeláda s čokoládou, odšťavnovač na ostružiny, ostružinvá marmeáda, recept ostruzinova marmelada, odstavnovac na marmeládu, štava z ostružin, ostružinová marmeláda recepty, ostužinova marmeláda recept

Suroviny:
ostružiny, voda, cukr krystal, kyselina citronová, amaretto, želírfix 2:1

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu