Knedlíky pro svobodné pány
Máte rádi knedlíky, ale nemáte čas ani náladu na zdlouhavou přípravu klasických bramborových nebo houskových? Vyzkoušejte tuto variantu z brambor a rohlíků. Jsou tak jednoduché, že je zvládnou připravit i svobodní pánové.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 762 kJ / 182 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,30 g |
Tuky | 1,13 g |
Vláknina | 3,25 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 315 mg |
Sůl | 0,75 g |
Sacharidy | 36,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bramboru oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle.
Krok 2: Poté nastrouháme najemno i tvrdý rohlík, smícháme ho s bramborou, lehce osolíme a vypracujeme kompaktní těsto.
Krok 3: Z těsta tvarujeme knedlíčky o velikosti vlašského ořechu a vkládáme je do vroucí osolené vody. Když vyplavou, jsou hotové.
Krok 4: Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a pomalu ji vyškvaříme na pánvi. Poté přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a osmahneme ji do sklovita. Pokud chceme, můžeme přidat i klobásku.
Krok 5: Hotové knedlíky podáváme ještě teplé, přelité osmaženou cibulkou se slaninou.
Zveřejněno 29. 4. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Knedlíky pro svobodné pány
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/98Ox
Moje poznámka
Knedlíky pro svobodné pány
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/98Ox
Nejnovější recepty
Křenové fazole s kuřecím masem
Přidáno před 10 hodinami
Rajská polévka s masovými knedlíčky a nudličkami
Přidáno před 14 hodinami
Zapečené masové kuličky v sýrové omáčce
Přidáno před 14 hodinami
Pečený kapr s kořenovou zeleninou a jablíčky
Přidáno před 14 hodinami
Bramborové gnocchi s lososem a smetanovou omáčkou
Přidáno před 15 hodinami
Květák v pivním těstíčku s opečeným bramborem a slaninou
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Buchtičky se šodó
petrmelichar851206 před 1 hodinou
Mrkvové muffiny nebo koláč
Susanna před 2 hodinami
Farmářovo podzimní kuře
Pedros před 3 hodinami
Dvacetiminutový švestkový koláč
JanieR před 3 hodinami
Chutné vafle
Andredka před 12 hodinami
Lahodná pomazánka z uzené makrely
KocourLucifer před 14 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
oligarda před 14 hodinami
Nadýchaný perník
walnutka před 14 hodinami
Houbová polévka se smetanou
Mon17 před 15 hodinami
Tématické fráze:
knedlíky,
knedliky z rohliku a brambor,
kolik váží rohlík,
drbáky recept,
tvrdý knedlík,
knedlíky recepty,
knedlik,
chlupaté knedlíky recept,
knedliky z brambor a rohliku,
recepty knedliky,
rohlíky recept,
jak dlouho vařit chlupaté knedlíky,
knedlík 1 brambor 1 rohlík,
knedlíčky svobodného pána,
knedlík z rohlíku a brambor,
knedliky z tvrdych rohliku,
recept rohlík a brambor,
bosaky recept,
recepty z tvrdých rohlíků,
bramborové knedlíky pro svobodné
Suroviny:
rohlík,
brambory,
cibule,
slanina,
klobása
Komentáře (73)
V každé druhé "kuchařce" stojí, že než suchá strouhanka na SMAŽENÍ, tak je lepší strouhanka ze starších neúplně suchých rohlíků.
No, kdo mlel či mixoval nevysušené rohlíky, tak ví své
Dříve jsem naschvál nechával bílé pečivo na strouhanku, ale teď ji zpravidla kupuju a už ve vůni je rozdíl podle různých producentů (pekáren)
Jenom malý detail - "spracujeme" :)