Postup přípravy
Zveřejněno 5. 9. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zápara (do těsta na pečivo)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8DYg
Moje poznámka
Zápara (do těsta na pečivo)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8DYg
Nejnovější recepty
Bublanina podle Dity P.
Přidáno před 4 hodinami
Stříkaná roláda s ovocem
Přidáno před 8 hodinami
Chlupaté knedlíky z cukety
Přidáno 15. 7. 2025 07:01:02
Restovaná směs lilků se zeleninou
Přidáno 15. 7. 2025 06:30:35
Nepečený jahodový dortík
Přidáno 15. 7. 2025 05:01:01
Vrabec moravskočeský
Přidáno 14. 7. 2025 14:54:25
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Babiččiny kynuté borůvkové knedlíky
Zuzik.1989 před 19 minutami
Plněné papričky podle mé babičky
Sumaru před 23 minutami
Kanellbular - skořicové šneky
Hanina_ před 52 minutami
Zapečené těstoviny s uzeným a zeleninou
Janek88 před 1 hodinou
Ciabatta
vobornik.radek před 2 hodinami
Koprová omáčka
pavelale před 4 hodinami
Krupicová kaše z hrubé mouky
bnasincova6 před 5 hodinami
Vajíčková pomazánka MŇAM
Pecula před 5 hodinami
Langoše z jogurtu
Pavel932 před 6 hodinami
Tématické fráze:
co je zápara,
zapara,
co je to zápara,
žitná zápara,
zápara do chleba,
pečivo se záparou,
výroba zapary,
jak se děla zapara,
zápara recept,
chleb zapara,
jak udělat záparu do chleba,
zápara semínek,
priprava zapary,
testo se zaparou,
zápara co to je,
seminkova zapara,
pecivo se zaparem,
jak udělat záparu,
co je to zápara do chleba,
zapar do kynutého těsta
Komentáře (7)
http://www.pekarnomanie.cz/psenicny-chleba-se-semi...
TZ se dělá kvůli přeželatinování části mouky, která pak saje víc vody a pečivo je díky tomu déle vláčné, víc nadýchané.
Zápara změkčuje velké části mouky a semen.......také přispívá ke zvýšení množství vody v těstě....dělá pečivo tmavší a přirozeně sladší .....a těsto díky ní rychleji kyne.
zizala: děkuju