Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 503 kJ / 2 749 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 71,78 g | 
| Tuky | 86,88 g | 
| Vláknina | 22,76 g | 
| Cholesterol | 295 mg | 
| Sodík | 8,17 g | 
| Sůl | 20,31 g | 
| Sacharidy | 408,71 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Prosátou mouku nasypeme do mísy, utvoříme v ní důlek, rozdrobíme do něj droždí, přidáme lžičku cukru a vlažnou vodu a lehce zamícháme s droždím. Necháme na teplém místě stát asi 15 minut, aby nám vykynul kvásek.
	Krok 2: Brambory se zakysanou smetanou a olivovým olejem rozmixujeme na hladké pyré. Přidáme ho do mísy k mouce a vykynuté mu kvásku, osolíme a vypracujeme těsto. Je-li třeba, přikápneme ještě trochu vody, ale těsto musí zůstat dost husté.
Přikryjeme ho utěrkou a necháme 20 minut v klidu. Krok 3: Pak ho rozdělíme na 16 částí.
Z každé části vyválíme dva dlouhé válečky tlusté asi 1 cm. Spleteme je dohromady a konce spojíme do věnečku.
Naskládáme je na plech a potřeme rozšlehaným vejcem. Část věnečků můžeme posypat mákem, část sezamem a část strouhaným sýrem. Věnečky necháme ještě 15 minut kynout a potom pečeme při 180°C asi 15-20 minut dozlatova.
Přikryjeme ho utěrkou a necháme 20 minut v klidu. Krok 3: Pak ho rozdělíme na 16 částí.
Z každé části vyválíme dva dlouhé válečky tlusté asi 1 cm. Spleteme je dohromady a konce spojíme do věnečku.
Naskládáme je na plech a potřeme rozšlehaným vejcem. Část věnečků můžeme posypat mákem, část sezamem a část strouhaným sýrem. Věnečky necháme ještě 15 minut kynout a potom pečeme při 180°C asi 15-20 minut dozlatova.
Zveřejněno 14. 8. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Bramborové věnečky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q8O5
Moje poznámka
					
				
Bramborové věnečky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q8O5
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 23 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno 3. 11. 2025 09:00:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 20 minutami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 30 minutami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 1 hodinou
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 2 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 2 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 11 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 13 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 14 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 15 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 15 hodinami
						Tématické fráze:
						
							bramborovy venecek, 
						
						
							venecky z bramborové kaše, 
						
						
							věnečky recept, 
						
						
							recept na věnečky, 
						
						
							brambory na slano se sezamem
						
					
						Suroviny:
						
							mouka polohrubá, 
						
						
							droždí, 
						
						
							cukr krupice, 
						
						
							voda, 
						
						
							sůl, 
						
						
							brambory, 
						
						
							smetana zakysaná, 
						
						
							olej olivový, 
						
						
							vejce, 
						
						
							semínka sezamová
						
					
	
			
	
	
	
Komentáře (8)