Suroviny
Porce: 5-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 651 kJ / 1 112 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 65,86 g |
Tuky | 32,36 g |
Vláknina | 31,89 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 65 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 125,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Uvařené vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a až začne na okrajích zlátnout, přidáme na kostičky nakrájená tofu a ještě jej s cibulkou asi 5 minut osmahneme, nakonec přidáme uzenou papriku a česnek a odstavíme z plotny. Papriky nakrájíme na větší kostky, rajčata na kolečka a tavenýr nastrouháme (stačí na hrubším struhadle).
Krok 2: Když máme vše připravené začneme vše vrstvit do pekáčku. Většinou si ingredience rozdělím na půlku akorát brambory na třetiny. Nejprve začneme bramborami, vyložíme jimi dno pekáčku, posolíme je, opepříme a lehce posypeme kmínem. Další na řadě je první polovina tofu s cibulkou, na něj polovina nastrouhaného tavenýru, papriky a rajčat a přikryjeme druhou třetinou brambor, které opět posolíme, opepříme a pokmínujeme. Celý postup ještě jednou zopakujeme, s tím, že poslední vrchní vrstva jsou brambory, které jen posolíme.
Krok 3: Francouzké brambory pečeme 20 minut přikryté při 200°C a poté ještě 15 minut odkryté, aby okraje brambor chytly trošku zlatavou barvu.
Krok 4: Tip: V rodinném receptu jsme ještě přidávali natvrdo uvařené vejce (nakrájené či nastrouhané na vrstvu se sýrem), pokud by jste jej chtěli nahradit, použijte černou sůl při solení spodní a střední vrstvy brambor.
Zveřejněno 22. 9. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Francouzké brambory
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m9P0
Moje poznámka
Francouzké brambory
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m9P0
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 10 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 10 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 10 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 10 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 11 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 12 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 12 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 14 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 16 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 16 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 16 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 17 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 17 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 18 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 18 hodinami
Tématické fráze:
francouzké brambory,
francouské brambory,
francouzské brambory,
francouzké brambory recept,
francouzkebrambory,
francouzke brambor,
francouskebrambory,
francouzké brmbory,
francouzske brambory s tofu,
francouzké brambory,
francouzké brambory s mletým masem,
francouske,
recepty francouzké brambory,
francouzské brambory recept,
recept na francouzské brambory,
francouzke b,
bramboryfrancouzké,
francouzke brambory s masem,
francouzke brambori,
top recepty francouzské brambory
Suroviny:
brambory,
tofu,
cibule,
paprika,
rajče,
tavenýr,
paprika sušená uzená,
česnek granulovaný,
olej,
kmín celý
Komentáře (3)