Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 484 kJ / 1 311 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,60 g |
Tuky | 32,70 g |
Vláknina | 9,00 g |
Cholesterol | 27 mg |
Sodík | 8 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 219,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Múku pomaly a trpezlivo na sucho zahrievame a opražíme do bledohneda. Ak máme plyn, použijeme rozptyľovač plynu. Premiešavame a sledujeme farbu. Medzitým si nachystáme vriacu vodu a roztopíme masť.
Krok 2: Keď je múka bledohnedá, zalejeme vriacou vodou, osolíme, miešame. Dostaneme hmotu podobnú ako keď odpaľujeme cesto. Na nízkej teplote stále spracúvame asi 3 minúty, cesto stmavne a dostaneme husté "cucky", prilejeme masť a ešte chvílu spracúvame.
Krok 3: Pri slanej verzii pridáme viac soli, servírujeme s osmaženou cibuľou, príp. aj kyslou smotanou.
Pri sladkej verzii posypeme práškovým cukrom a pokvapkáme zohriatym džemom.
Pri sladkej verzii posypeme práškovým cukrom a pokvapkáme zohriatym džemom.
Zveřejněno 1. 10. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moučný šterc
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X9Bk
Moje poznámka
Moučný šterc
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X9Bk
Nejnovější recepty
Bulgur s cuketou, mrkví, fazolkami a hráškem
Přidáno před 2 hodinami
Zapečené brambory s krkovicí podle Pepy Nemravy
Přidáno před 6 hodinami
Zdravý cuketový nákyp
Přidáno před 7 hodinami
Dalgona sušenky
Přidáno před 7 hodinami
Hovězí kostky po znojemsku
Přidáno 8. 7. 2025 13:32
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno 8. 7. 2025 08:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Velmi šťavnatý moučník
Kacenecka před 2 hodinami
Kuřecí kousky v lepkavé omáčce s pak choi
Marek08 před 2 hodinami
Bramboračka II.
Kajkajak před 2 hodinami
Karbanátky z ovesných vloček
Merylas před 2 hodinami
Buchtičky s krémem
Davidíček před 3 hodinami
Kuřecí játra na víně a bylinkách
Libasaba před 3 hodinami
Česneková polévka - sváteční
MartinaJonakova před 3 hodinami
Hrníčková bábovka
Ajisek před 3 hodinami
Řecké Souvlaki
Jan Nemec před 3 hodinami
Odpalované těsto na ovocné knedlíky, trochu jiné
Nadatode před 3 hodinami
Tématické fráze:
babčiny recepty,
šterc,
babčiny recepty.cz,
babcinyrecepty,
babčiny recepty.cz.,
recept na šterc,
šterc recept,
isterc,
co je sterc,
šterc recepty,
sterc recepty videorecept,
babiřřiny recepty,
recept šterc,
šterc - recepty,
šterc z mouky,
babčiny nejlepší recepty,
recepty babčiny,
milanovy placky,
jak se dělá šterc,
jak se vaří šterc
Suroviny:
mouka polohrubá,
voda,
sádlo,
sůl,
smetana zakysaná,
cukr moučkový,
džem
Komentáře (27)
Špagi - tvoji kuchařku bych chtěla mít nebo aspoň číst
Já to milovala s rybízovým a malinovým džemem, bráchové spíš naslano a babka hubovala, proč to musí dělat pro každýho extra - ale udělala
Moc a moc děkuji za připomenutí, hned musím udělat. Fakt musíme mít leccos společného
K receptu nejsou žádné komentáře.