Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 738 kJ / 2 567 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 98,16 g |
| Tuky | 80,92 g |
| Vláknina | 142,40 g |
| Cholesterol | 518 mg |
| Sodík | 362 mg |
| Sůl | 1,29 g |
| Sacharidy | 290,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Sušené datle vypeckujeme a rozprostřeme do širší misky. Zalijeme vroucí vodou, všechny datle by měly být ponořené. Necháme 30 minut odstát, datle nasají vodu a změknou. Cizrnu slijeme a dáme ji okapat.
Krok 2: V mezičase připravíme ostatní ingredience. Vytáhneme vejce z lednice aby získaly pokojovou tepotu a pokračujeme rozpouštěním čokolády. Nalámanou čokoládu zvolna rozpouštíme nad vodní lázní. Případně můžeme využít i mikrovlnnou troubu. V tom případě postupujeme velmi opatrně (zahříváme vždy po 30 sekundových intervalech a v mezičasech promícháváme) aby se nám čokoláda nespálila.
Krok 3: V mixéru nebo pomocí tyčového mixéru rozmixujeme nejprve změklé datle s rozpuštěnou čokoládou, postupně přidáváme vejce, okapanou cizrnu, prášek do pečiva a koření. Mixujeme do hladka. Hotovou směs přemístíme do pečící formy vyložené pečícím papírem potřeným trochou másla. Pečeme v předem předehřáté troubě na 180°C asi 30 minut.
Krok 4: Jemně vyzkoušíme pohmatem, povrch koláče by měl být pevný na dotyk. Hotový koláč necháme zcela vychladnout. Poté opatrně vyjmeme z formy a obrátíme. Povrch zasypeme kakaem, můžeme dozdobit čerstvým ovocem nebo domácí šlehačkou.
Zveřejněno 13. 10. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čokoládový koláč z cizrny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X9O8
Moje poznámka
Čokoládový koláč z cizrny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X9O8
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 23 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno 25. 12. 2025 18:13:53
Sladké snídaňové briošky
Přidáno 25. 12. 2025 17:48:09
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno 25. 12. 2025 17:18:18
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno 25. 12. 2025 15:36:31
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí vánočka
JanaPav před 45 minutami
Slané palačinkové jednohubky
[email protected] před 1 hodinou
Vánoční poleno
Slaninova.L. před 12 hodinami
Sváteční kakao
Kajkajak před 12 hodinami
Polévka ze zbylé čočky
Vaha 1972 před 13 hodinami
Bramborová pomazánka
Kamuna před 13 hodinami
Sýrová kolečka
zonoro před 15 hodinami
Panenkové medailonky se žampionovou omáčkou
knihomolka před 17 hodinami
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Iloonka před 19 hodinami
Tvarohová štola
Petra.J. před 19 hodinami
Tématické fráze:
koláč z cizrny,
dezerty z cizrny,
cizrna recepty,
recept na kolac z cizrny,
koláč s cizrny,
ovocny kolac z cizrny,
dezert z cizrny,
cizrna kolac,
coko dort z cizrny,
dezert s cizrny,
cizrnovy dort,
cizrna dezert,
koláč z z cizrny,
recepty z cizrny,
cizrnove recepty,
cizrna a dezerty,
dezert z cizrna,
cizrna bezlepkový koláč,
čokoládový dezert z cizrny,
kolace z cizrny
Suroviny:
datle,
voda,
vejce,
čokoláda hořká,
cizrna,
kardamom,
prášek do pečiva,
sůl
Komentáře (5)
Tento recept se mi ale taky moc líbí