Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čokoládový koláč z cizrny

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizalka zizalka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 738 kJ /
2 567 kcal
Bílkoviny98,16 g
Tuky80,92 g
Vláknina142,40 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 362 mg
Sůl1,29 g
Sacharidy290,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Sušené datle vypeckujeme a rozprostřeme do širší misky. Zalijeme vroucí vodou, všechny datle by měly být ponořené. Necháme 30 minut odstát, datle nasají vodu a změknou. Cizrnu slijeme a dáme ji okapat. Krok 2: V mezičase připravíme ostatní ingredience. Vytáhneme vejce z lednice aby získaly pokojovou tepotu a pokračujeme rozpouštěním čokolády. Nalámanou čokoládu zvolna rozpouštíme nad vodní lázní. Případně můžeme využít i mikrovlnnou troubu. V tom případě postupujeme velmi opatrně (zahříváme vždy po 30 sekundových intervalech a v mezičasech promícháváme) aby se nám čokoláda nespálila. Krok 3: V mixéru nebo pomocí tyčového mixéru rozmixujeme nejprve změklé datle s rozpuštěnou čokoládou, postupně přidáváme vejce, okapanou cizrnu, prášek do pečiva a koření. Mixujeme do hladka. Hotovou směs přemístíme do pečící formy vyložené pečícím papírem potřeným trochou másla. Pečeme v předem předehřáté troubě na 180°C asi 30 minut. Krok 4: Jemně vyzkoušíme pohmatem, povrch koláče by měl být pevný na dotyk. Hotový koláč necháme zcela vychladnout. Poté opatrně vyjmeme z formy a obrátíme. Povrch zasypeme kakaem, můžeme dozdobit čerstvým ovocem nebo domácí šlehačkou.

Zveřejněno 13. 10. 2016

Poznámka autorky zizalka

Hledala jsem novou inspiraci na bezlepkový dezert a objevila jsem tento skvělý koláč bez použití mouky, tuku a cukru...

Jak původní autorka uvádí - relativně zdravý dezert :D

zdroj: http://cookingwithalia.com/chocolate-chickpea-cake...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X9O8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X9O8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

děkuji :-K

To nemá chybu!!! Líbí se mi, že je to bez cukru. :-8:yes:

To vypadá hodně dobře - s datlemi jsem se zatím nekamarádila, ale už se to blíží díky Deliciously Ella:-)

hosta: Ella je úžasná, mám moc ráda její recepty:-):yes:
Tento recept se mi ale taky moc líbí:-)

Tématické fráze:
koláč z cizrny, dezerty z cizrny, cizrna recepty, recept na kolac z cizrny, koláč s cizrny, ovocny kolac z cizrny, dezert z cizrny, cizrna kolac, coko dort z cizrny, dezert s cizrny, cizrnovy dort, cizrna dezert, koláč z z cizrny, recepty z cizrny, cizrnove recepty, cizrna a dezerty, dezert z cizrna, cizrna bezlepkový koláč, čokoládový dezert z cizrny, kolace z cizrny

Suroviny:
datle, voda, vejce, čokoláda hořká, cizrna, kardamom, prášek do pečiva, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu