Suroviny
Porce: 8 velkých porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 964 kJ / 4 533 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 84,44 g |
| Tuky | 242,88 g |
| Vláknina | 16,95 g |
| Cholesterol | 777 mg |
| Sodík | 307 mg |
| Sůl | 0,65 g |
| Sacharidy | 493,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Veškeré suroviny (pokojové teploty) smícháme v těsto. Nalijeme ho do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy.
Krok 2: Kompotované jahody necháme v sítku okapat a obalíme v kokosu. Poklademe jimi povrch moučníku.
Krok 3: Dáme do trouby a pečeme cca 30 minut při teplotě cca 170 stupňů.
Krok 4: Začneme ručním šlehačem šlehat 1 bílek se dvěma lžícemi krupicového cukru a šleháme, dokud hmota není hustá. Až je hustá, přimícháme mezi prsty jemně rozemnuté malé množství sušených levandulových květů. Mezitím se moučník v klidu peče.
Krok 5: Poté špejlí zkusíme, zda je již upečeno - cca za 25 minut to zkusíme a pokud je pečeno, pak rychle stěrkou naneseme ušlehaný bílek s cukrem, do kterého je jemně vmícháno malé množství levandulových sušených květů. Necháme ještě chvíli péci, vybereme z trouby, necháme chladit a teprve potom moučník přendáme z formy či plechu na talíř. Na závěr mírně pocukrujeme levandulovým cukrem, ale jen trošičku.
Zveřejněno 23. 10. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moučník Manon Lescaut
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MVp1
Moje poznámka
Moučník Manon Lescaut
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MVp1
Nejnovější recepty
Sváteční vánočka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 2 hodinami
Kokosky ze tří surovin podle Kamily Nývltové
Přidáno před 3 hodinami
Topinamburový krém podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 4 hodinami
Vlašský salát podle ČSN
Přidáno před 4 hodinami
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno před 20 hodinami
Ragú z kachních žaludků se slaninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koka sušenky
veveruska73 před 3 minutami
Čočková polévka se zeleninou
Evule1 před 34 minutami
Citrónovo badyánová kolečka
milan_houba_je_zabijak před 3 hodinami
Karlovarský knedlík
HavranPB před 12 hodinami
Vepřové kousky ve smetanovo-hořčičné omáčce
BinaSa před 13 hodinami
Pečená rolka ze slaniny, sýra a mletého masa
PavlaJ před 15 hodinami
Smažený sýr bez smažení
Tonja před 15 hodinami
Pudinkový likér
Merylas před 16 hodinami
Mandlové rohlíčky (výborné)
shabby před 16 hodinami
Segedínský guláš
LucieDos před 16 hodinami
Tématické fráze:
plzen.rozhlas.cz recepty,
recepty moučníků z vaječných bílků,
levandulový moučník,
levandulove moucniky,
moučník na sobotu,
moucnik z kompotovanych jahod,
moucnik z medu,
malý moucnik,
moucnik opera,
moučník se sušené šlehačky,
plzen.rozhlas.cz/babicka,
rozhlas cz plzen recepty,
muzika moučníky,
moucnik s kompotovanych jahody,
malý moučník recept,
kokos jahody moucnik,
levandule moucnik,
moučníky z kompotovaných jahod,
moučné penízky do polévky,
recept na opera moučníky
Suroviny:
mouka,
cukr krupice,
med,
vejce,
olej,
kokos strouhaný,
kůra citronová,
prášek do pečiva,
cukr vanilkový,
kompot jahodový,
kokos,
cukr krupice
Komentáře (14)
No, "Preji vam hezky den" mi zní lépe než "Mějte krásný den", že
Děkuji