Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pohanková pomazánka se sušenými rajčaty a pažitkou

Pokud chcete své blízké překvapit chutnou, ale zároveň i zdravou pomazánku, vsaďte na tento recept na pohankovou pomazánku se sušenými rajčaty. Podávat ji můžete na toustu nebo vařených vejcích.

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 280 kJ /
306 kcal
Bílkoviny2,23 g
Tuky28,97 g
Vláknina2,07 g
Cholesterol 9 mg
Sodík 192 mg
Sůl0,48 g
Sacharidy8,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pohanku uvaříme dle návodu na obalu. Krok 2: Stroužky česneku oloupeme. Sušená rajčata nakrájíme na kousky. Pažitku nasekáme. Krok 3: Pohanku nejdříve rozmixujeme se smetanou, česnekem, hořčicí a olejem. Poté přidáme rajčata, pažitku a dochutíme. Krok 4: Necháme uležet a podáváme na toustu, chlebu nebo na vařených vejcích. Pomazánku můžeme mazat také na krekry.

TIP: Jak připravit pohanku?

Zveřejněno 26. 10. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AY5j

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AY5j

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Moc mi chutná. :-K Místo smetany jsem dala bílý jogurt.

Ivana64: Mám radost;-) Děkuji..:-K:-K

Pomazánka se mi velice líbí:-8:-K

moc :-K:-K:yes::yes:pěkné

Navnadila jsi mne :yes::yes:

Paráda Miládko!:yes:

výborná, neměla jsem pažitku, nahradila jsem cibulkou<3

Moc pěkné :yes:

mysulka: Díky Leni..

skvělý recept ;-):yes:

zizalka: Dooga: hosta: Děkuji Vám..;-);-);-)

Pohanku mám rád, takže mi určitě bude chutnat i tato pomazánka. :yes::-p

moc se mi líbí:yes:

Tématické fráze:
pohanková pomazánka, pomazánka se sušenými rajčaty, tunakova pomazanka se susenymi rajcaty, pohanka se sušenými rajčaty, pomazánka ze sušenými rajčaty, pohankový salát se sušenými rajčaty, pomazánka pažitka, pomazanky s pazitkou, recept se sušenými rajčaty, salát z pohanky a sušených rajčat, pomazánka z pohanky, pomazánka z sušenými rajčaty, pomazánka se sušenými rajčaty návod, pohankovo-celerová pomazánka

Suroviny:
pohanka, hořčice, česnek, smetana zakysaná, rajče sušené, olej ze sušených rajčat, sůl, pepř mletý, pažitka

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu