Francouzské čokoládové dukáty
Čokoládové dukátky jsou malým luxusem mezi vánočním cukrovím. Kombinace čokolády, cukru a škrobu vytváří hladkou a jemnou konzistenci, která připomíná pralinky nebo lanýže. Ořechy dodají bohatost i příjemné aroma.
Suroviny pro 1 dávka
asi 150 ks
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 160 kJ / 3 384 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 55,92 g |
| Tuky | 191,72 g |
| Vláknina | 13,50 g |
| Cholesterol | 722 mg |
| Sodík | 385 mg |
| Sůl | 1,20 g |
| Sacharidy | 352,04 g |
Postup přípravy
Krok 1: Čokoládu s máslem rozehřejeme nad párou a necháme chviličku trochu vychladnout.
Krok 2: Troubu zapneme na 180 °C.
Krok 3: Vejce vyšleháme s cukrem. Přidáme rozehřátou čokoládu, promíchanou mouku se škrobem, solí a kypřicím práškem do pečiva. Nakonec vmícháme hrubě sekané ořechy.
Krok 4: Plechy vyložíme pečicím papírem a na něj klademe malé hromádky (asi 2 cm velké, tj. polovina čajové lžičky) s 5 cm rozestupem od sebe. Pečením dost nabydou.
Krok 5: Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 5 minut, jen co povrch na dotyk prstu nelepí.
Krok 6: Po upečení je necháme na plechu vychladnout, protože jsou velmi měkké, až zchladnutím ztvrdnou.
Zveřejněno 4. 10. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Francouzské čokoládové dukáty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N6rK
Moje poznámka
Francouzské čokoládové dukáty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N6rK
Nejnovější recepty
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno před 3 hodinami
Likérové kávy
Přidáno před 8 hodinami
Lískooříškové kuličky
Přidáno před 9 hodinami
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno před 9 hodinami
Máslová vánočka s rozinkami
Přidáno před 19 hodinami
Ráďův vánoční bramborový salát
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Výborné lasagne
Ketynna před 1 hodinou
Uzený bůček pečený s brambory v jednom pekáčku
Jan Nemec před 1 hodinou
Květáková polévka
tomstny před 1 hodinou
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Wanilor před 2 hodinami
Polévka s rýží a hráškem
Kajkajak před 2 hodinami
Salát z hlávkového zelí a mrkve
szelko před 2 hodinami
Nejlepší langoše
LUCAH před 4 hodinami
Posvícenské ořechy
brtna před 4 hodinami
Masarykovo cukroví - pravé
brtna před 5 hodinami
Bramborový knedlík plněný vejcem s koprovou omáčkou
brtna před 5 hodinami
Tématické fráze:
čokoládové moucniky francouzský,
čokoládu rozehřejeme nad parou,
jak rozehřát čokoládu,
francouzska cokoladova bublanina recept
Suroviny:
čokoláda,
mouka polohrubá,
cukr,
máslo,
škrob,
vejce,
kypřící prášek do pečiva,
sůl,
ořechy sekané
Komentáře (3)