Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 459 kJ / 1 305 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 104,58 g |
Tuky | 87,56 g |
Vláknina | 0,80 g |
Cholesterol | 654 mg |
Sodík | 1,62 g |
Sůl | 3,98 g |
Sacharidy | 24,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuřecí prsíčka nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a vložíme do mixéru. Přilijeme smetanu, přidáme vejce, Solamyl a vše rozmixujeme na hladkou hmotu.
Směs přendáme do mísy a vmícháme lžičku provensálského koření a párky nakrájené na malé kousky. Krok 2: Dostatečně velký pruh alobalu postříkáme olejem, posypeme provensálským kořením a navršíme na něj připravenou směs.
Alobal opatrně stočíme a dobře utáhneme jako bonbon, aby se nám vytvaroval váleček.
Položíme ho na pekáček a pečeme v troubě vyhřáté na 120°C 45 minut. Po této době troubu vypneme a galantinu v ní necháme ještě další hodinu dojít.
Po vyjmutí z trouby necháme galantinu úplně vychladnout a pak teprve rozbalíme alobal a krájíme na plátky.
Směs přendáme do mísy a vmícháme lžičku provensálského koření a párky nakrájené na malé kousky. Krok 2: Dostatečně velký pruh alobalu postříkáme olejem, posypeme provensálským kořením a navršíme na něj připravenou směs.
Alobal opatrně stočíme a dobře utáhneme jako bonbon, aby se nám vytvaroval váleček.
Položíme ho na pekáček a pečeme v troubě vyhřáté na 120°C 45 minut. Po této době troubu vypneme a galantinu v ní necháme ještě další hodinu dojít.
Po vyjmutí z trouby necháme galantinu úplně vychladnout a pak teprve rozbalíme alobal a krájíme na plátky.
Zveřejněno 18. 11. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí galantina s párkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AYJP
Moje poznámka
Kuřecí galantina s párkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AYJP
Nejnovější recepty
Rybí závitek z makrely
Přidáno před 1 hodinou
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno před 1 hodinou
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno před 2 hodinami
Koláčky s tvarohem a kiwi
Přidáno před 2 hodinami
Kuskus s restovanou zeleninou a žampiony
Přidáno před 2 hodinami
Krém z pečeného květáku
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
Suumaa před 24 minutami
Jahodové řezy se smetanou a želatinou
Martina5672 před 40 minutami
Dort z palačinek
Martina5672 před 41 minutami
Řezy raffaelo
Martina5672 před 41 minutami
Tažený štrúdl
Lenuus před 58 minutami
Jablkový perník
collins před 2 hodinami
Přírodní kotlet s žampiony
DavidVolvo před 4 hodinami
Vepřový pörkölt s nokedli
caprioli před 5 hodinami
Zeleninová polévka s fazolemi a špenátem
Kajkajak před 7 hodinami
Barevné hranolky, pečené se žampiony
karfil@post.cz před 7 hodinami
Tématické fráze:
kuřecí galantina,
galantina,
kuřeci galantina recept,
kureci párky,
galantina z kuřecích prsou,
galantina z kuřete,
kureci smes s párkem,
recept na galantinu,
kuřecí párky recepty,
domácí kuřecí párky recept,
galantina co to je,
galantyna,
co je galantina,
co je galantyna,
galantinka,
galantyna z kuřecího masa,
hovězí galantínka,
kuřecí směs s párky a brambory,
kuřecí angel,
kureci prsicka s parkem
Suroviny:
prsa kuřecí,
sůl,
pepř,
smetana ke šlehání,
vejce,
solamyl,
párky,
koření provensálské,
alobal
Komentáře (12)