Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 499 kJ / 1 314 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 121,91 g |
Tuky | 34,22 g |
Vláknina | 16,80 g |
Cholesterol | 281 mg |
Sodík | 266 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 105,54 g |
Postup přípravy
Krok 1: Omáčka: ovoce, víno, med a hřebíček přivedeme k varu a pak na mírnějším ohni asi 20 minut redukujeme - občas zamícháme, ke konci hlídáme. Když směs zhoustne, osolíme a osladíme i podle chuti, vyjmeme hřebíček. Udržujeme v teple.
Těsně před servírováním přidáme máslo, omáčka získá jemnější chuť a lesk.
Pro zajímavější chuť přidejte do omáčky 1-2 kostičky kvalitní hořké čokolády. Krok 2: Maso: maso obalíme olejem a posypeme hrubě mletým pepřem. Slaninu a maso vyjmeme hodinu před začátkem přípravy z lednice.
Panenku odblaníme a nakrájím na 5 centimetrů silné špalíky - nesolíme! Obalíme je ve slanině a opečeme ze všech stran do zlatova.
Pak je vložíme do vyhřátého kastrolku a přikryjeme pokličkou.
Propečenost zjistíme tak, že maso prstem přitiskneme k pánvi, čím méně maso pod prstem pruží, tím je propečenější. Krok 3: Příloha: brambory omyjeme a se slupkou je vaříme v osolené vodě do poloměkka. Vyjmeme z vody, osušíme a nakrájíme ostrým nožem na třícentimetrové plátky. Na nepřilnavé pánvi pokapané olejem pečeme z obou stran.
Těsně před servírováním přidáme máslo, omáčka získá jemnější chuť a lesk.
Pro zajímavější chuť přidejte do omáčky 1-2 kostičky kvalitní hořké čokolády. Krok 2: Maso: maso obalíme olejem a posypeme hrubě mletým pepřem. Slaninu a maso vyjmeme hodinu před začátkem přípravy z lednice.
Panenku odblaníme a nakrájím na 5 centimetrů silné špalíky - nesolíme! Obalíme je ve slanině a opečeme ze všech stran do zlatova.
Pak je vložíme do vyhřátého kastrolku a přikryjeme pokličkou.
Propečenost zjistíme tak, že maso prstem přitiskneme k pánvi, čím méně maso pod prstem pruží, tím je propečenější. Krok 3: Příloha: brambory omyjeme a se slupkou je vaříme v osolené vodě do poloměkka. Vyjmeme z vody, osušíme a nakrájíme ostrým nožem na třícentimetrové plátky. Na nepřilnavé pánvi pokapané olejem pečeme z obou stran.
Zveřejněno 25. 11. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slaninová panenka s omáčkou z lesních plodů a pečenými brambory
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Oplp
Moje poznámka
Slaninová panenka s omáčkou z lesních plodů a pečenými brambory
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Oplp
Nejnovější recepty
Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou
Přidáno před 12 hodinami
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno před 16 hodinami
Buřtíkové plátečky s bramborem
Přidáno před 20 hodinami
Kuřecí minutka se sázenými vejci
Přidáno 19. 8. 2025 22:56:11
Hovězí kližka na smetaně v pomalém hrnci
Přidáno 19. 8. 2025 22:26:09
Mořská štika v křupavé bylinkové krustě
Přidáno 19. 8. 2025 21:49:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová pečeně na tymiánu
E. J. K. před 5 hodinami
Majonézové rohlíky
Annanas před 6 hodinami
Voňavý chléb s česnekem
Annanas před 6 hodinami
Svíčková na smetaně
Pozde před 8 hodinami
Hovězí na pepři
Pozde před 8 hodinami
Pečená švestková povidla
Fitulka před 8 hodinami
Francouzské brambory
jjj82 před 9 hodinami
Mleté maso s rýží a rajčaty z jedné pánve
Uttinka před 9 hodinami
Obyčejný hrnkový chleba
Lucie Hertlova před 9 hodinami
Rychlá houbovo-kmínová polévka s krupicovými nočky
essinKa před 12 hodinami
Tématické fráze:
propecenost panenky,
panenka na lesni smesy,
panenka s omacko z lesneho ovocia,
omáčka z lesního ovoce,
panenka a omáčka z lesního ovoce,
omáčka z lesních plodů,
propecenost vepřové panenky,
omáčka z lesních plodů k masu,
panenka ve slaninové košilce,
krkovička propečenost
Suroviny:
ovoce lesní,
lambrusco,
med,
máslo,
koření hřebíček,
cukr,
sůl,
čokoláda hořká,
panenka vepřová,
slanina,
pepř mletý,
sůl,
brambory,
olej,
sůl,
nať petrželová
Komentáře (6)