Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 838 kJ / 200 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 16,50 g |
| Tuky | 5,50 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 75 mg |
| Sodík | 6,60 g |
| Sůl | 16,50 g |
| Sacharidy | 21,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mléko smícháme s podmáslím, osolíme a v nepřilnavém rendlíku pomalu ohříváme, těsně pod bod varu. Přidáme citron a pomalu, na mírném plameni, mícháme tak dlouho, až se tekutina srazí, rozdělí na bílé chuchvalce a syrovátku.
Krok 2: Obsah rendlíku vlijeme do cedníku vyloženého vrstvou gázy (nebo do odkapávacího sáčku) a necháme do druhého dne odtéci syrovátku. Pak vymačkáme zbytek tekutiny.
Zveřejněno 8. 12. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čerstvý krémový sýr
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nWxl
Moje poznámka
Čerstvý krémový sýr
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nWxl
Nejnovější recepty
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno před 7 hodinami
Ragú z kachních žaludků se slaninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 8 hodinami
Vánoční košíčky
Přidáno před 9 hodinami
Ihned vláčné kokosky
Přidáno před 11 hodinami
Domácí čokoláda
Přidáno před 12 hodinami
Křehké krajkové rohlíčky podle Kamily Nývltové
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové kousky ve smetanovo-hořčičné omáčce
BinaSa před 15 minutami
Pečená rolka ze slaniny, sýra a mletého masa
PavlaJ před 2 hodinami
Smažený sýr bez smažení
Tonja před 2 hodinami
Pudinkový likér
Merylas před 3 hodinami
Mandlové rohlíčky (výborné)
shabby před 3 hodinami
Segedínský guláš
LucieDos před 3 hodinami
Houbový guláš s klobásou
Sahula před 4 hodinami
Naložená vepřová kotleta
simonadoly před 5 hodinami
Barevná kuřecí čína
lenka.s.r před 5 hodinami
Časově úsporná tvarohovo-jablečná "hraběnka"
SimonkaMona před 7 hodinami
Tématické fráze:
krémový sýr,
čerstvý sýr,
domácí krémový sýr,
čerstvý sýr recept,
domácí sýr,
co je krémový sýr,
domácí čerstvý sýr,
domácí smradlavý sýr z tvarohu,
výroba čerstvého sýru,
výroba čerstvého sýra,
domácí krémový sýr recept,
domácí sýr recept,
domácí výroba čerstvého sýru,
jak udelat cerstvy syr,
sýr z čerstvého mléka,
recept na čerstvý syr,
čerstvý sýr výroba,
výroba krémového sýra,
recept na krémový sýr,
recept čerstvý sýr
Suroviny:
mléko kefírové,
sůl,
šťáva citronová
Komentáře (31)
Počítejte že z jednoho litru čerstvého neodstředěného mléka vyrobíte okolo 100g sýra. Já dělám tento sýr z minimálně 5 litrů.
Nepoužívám citronovou šťávu, nesrazí všechnu sýřeninu, syrovátka je pak mléčná. Lepší je kuchyňský ocet, ten srazí všechnu sýřeninu během okamžiku a syrovátka je čirá, bez sýřeniny. Přidat kefír jsem nezkoušrla, ale přidávala jsem smetanu, sýr byl krémovější, smetanový.
A je opravdu krémový?
Já před časem vyráběl ricottu (syrovátkový sýr) a 1x jsem se omylem dopracoval čemusi ricottě velmi podobnému
...a výtěžnost byla 200g z litru 1,5% mléka (či, jak bylo zmíněno níže, z bílé vody
...a když jsem kdysi nechal UHC zkysnout, tak to trvalo pár dní a posléze to bylo jak pelyněk
A pak mě poučila erudovaná osoba - pan primář
Já jsem minulý měsíc dělala skoro podobně,bez citronové šťávy.Použila jsem krabicové trvanlivé plnotučné mléko 3,5%,sýr se podařil a byl opravdu chutný
K receptu nejsou žádné komentáře.