Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 838 kJ / 200 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 16,50 g |
| Tuky | 5,50 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 75 mg |
| Sodík | 6,60 g |
| Sůl | 16,50 g |
| Sacharidy | 21,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mléko smícháme s podmáslím, osolíme a v nepřilnavém rendlíku pomalu ohříváme, těsně pod bod varu. Přidáme citron a pomalu, na mírném plameni, mícháme tak dlouho, až se tekutina srazí, rozdělí na bílé chuchvalce a syrovátku.
Krok 2: Obsah rendlíku vlijeme do cedníku vyloženého vrstvou gázy (nebo do odkapávacího sáčku) a necháme do druhého dne odtéci syrovátku. Pak vymačkáme zbytek tekutiny.
Zveřejněno 8. 12. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čerstvý krémový sýr
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nWxl
Moje poznámka
Čerstvý krémový sýr
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nWxl
Nejnovější recepty
Domácí veka
Přidáno před 10 hodinami
Jihočeská zelná polévka
Přidáno před 12 hodinami
Pórkový salát s vejci a jogurtovou zálivkou
Přidáno před 16 hodinami
Mrkvové lívanečky s borůvkovou omáčkou
Přidáno před 17 hodinami
Poctivý vepřový burger v domácí housce
Přidáno před 20 hodinami
Roládky na 3 způsoby
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jemné domácí houskové knedlíky
Pecenesele před 11 hodinami
Rychlé nočky z kefíru
Praevka před 11 hodinami
Kančí žebra s řeznickým salátem
sedmikraska 77 před 12 hodinami
Čočka na kyselo (bez mouky)
Markeeta před 14 hodinami
Pudinkové slepované cukroví
Panova před 14 hodinami
Pečené uzené koleno s černým pivem
[email protected] před 17 hodinami
Jednoduché hovězí závitky s cibulí a slaninou
MiroslavB před 17 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
fialam58 před 18 hodinami
Zelňačka (klasika)
Peggyna před 18 hodinami
Tématické fráze:
krémový sýr,
čerstvý sýr,
domácí krémový sýr,
čerstvý sýr recept,
domácí sýr,
co je krémový sýr,
domácí čerstvý sýr,
domácí smradlavý sýr z tvarohu,
výroba čerstvého sýru,
výroba čerstvého sýra,
domácí krémový sýr recept,
domácí sýr recept,
domácí výroba čerstvého sýru,
jak udelat cerstvy syr,
sýr z čerstvého mléka,
recept na čerstvý syr,
čerstvý sýr výroba,
výroba krémového sýra,
recept na krémový sýr,
recept čerstvý sýr
Suroviny:
mléko kefírové,
sůl,
šťáva citronová
Komentáře (31)
Počítejte že z jednoho litru čerstvého neodstředěného mléka vyrobíte okolo 100g sýra. Já dělám tento sýr z minimálně 5 litrů.
Nepoužívám citronovou šťávu, nesrazí všechnu sýřeninu, syrovátka je pak mléčná. Lepší je kuchyňský ocet, ten srazí všechnu sýřeninu během okamžiku a syrovátka je čirá, bez sýřeniny. Přidat kefír jsem nezkoušrla, ale přidávala jsem smetanu, sýr byl krémovější, smetanový.
A je opravdu krémový?
Já před časem vyráběl ricottu (syrovátkový sýr) a 1x jsem se omylem dopracoval čemusi ricottě velmi podobnému
...a výtěžnost byla 200g z litru 1,5% mléka (či, jak bylo zmíněno níže, z bílé vody
...a když jsem kdysi nechal UHC zkysnout, tak to trvalo pár dní a posléze to bylo jak pelyněk
A pak mě poučila erudovaná osoba - pan primář
Já jsem minulý měsíc dělala skoro podobně,bez citronové šťávy.Použila jsem krabicové trvanlivé plnotučné mléko 3,5%,sýr se podařil a byl opravdu chutný
K receptu nejsou žádné komentáře.