Domácí párky
Domácí párky jsou návratem k poctivému řemeslu, kde přesně víte, co jíte. Bez zbytečných éček, plné kvalitního masa a chuti přesně podle vašich představ. Ideální pro milovníky tradičních uzenin bez kompromisů. A k nim jen chléb a křen.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 36 615 kJ / 8 751 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 860,18 g |
Tuky | 580,26 g |
Vláknina | 8,42 g |
Cholesterol | 2,72 g |
Sodík | 32,53 g |
Sůl | 79,70 g |
Sacharidy | 18,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso očistíme od kůže a kostí. Omyjeme.
Krok 2: Nakrájíme na kostky, promícháme se solí a natlačíme do kameninové nádoby tak, aby vzduch neměl k masu přístup. Odložíme na dva dny do chladničky.
Krok 3: Pak maso pomeleme 2x najemno a vložíme do nádoby (velké mísy).
Krok 4: Přidáme zbytek soli (pokud jsme ji nepoužili celou již při solení masa), sanytr, bílý a černý pepř, drcený kmín, mleté nové koření, rozetřený česnek a důkladně promícháme.
Krok 5: Plníme a párujeme do vyčištěných skopových střívek tak, aby jeden pár nevážil více jak 150 g.
Krok 6: Udírnu pořádně vyhřejeme a udíme rychleji, aby povrch párků zaschnul a párky nevytekly.
Krok 7: Před podáváním vaříme mírným varem 8 minut.
Zveřejněno 8. 8. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí párky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g8ml
Moje poznámka
Domácí párky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g8ml
Nejnovější recepty
Pórkový krém
Přidáno před 4 hodinami
Penne s kuřecím masem, brokolicí a mascarpone
Přidáno před 4 hodinami
Poháry s jogurtem a chia semínky
Přidáno před 9 hodinami
Omeleta ze zbylých knedlíků
Přidáno před 10 hodinami
Krkonošské fazole
Přidáno před 11 hodinami
Pikantní topinky s hlívou
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Fofr broskvový koláč
JakubM před 11 minutami
Otoč, oblíž, omliekuj -OREO
Pavlinakacerova před 43 minutami
Těstoviny s kuřecím masem a sýrovou omáčkou
Kupczyk před 44 minutami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Estermik před 52 minutami
Granko - tvarohové řezy
veru.h. před 2 hodinami
Květáková polévka
Kajkajak před 3 hodinami
Jablečno - makový dezert
Moanka před 4 hodinami
Penne s kuřecím masem, brokolicí a mascarpone
Moanka před 4 hodinami
Sýrové pletýnky s párkem
Fitulka před 5 hodinami
Tématické fráze:
výroba domácích párků,
domácí výroba párků,
domácí párky bez uzení,
parky recept,
recept na parky,
výroba párků,
domácí párek,
výroba párků recept,
střívka na párky,
domaci kureci parky,
uzení párků,
recepty na párky,
párky recepty výroba,
jak vyrobit párky,
domaci parek recept,
párky recepty,
recept na výrobu párků,
videnske parky recept,
recept na vídeňské párky,
výroba domácích vídeňských párků
Suroviny:
plecko vepřové,
bůček vepřový,
kýta vepřová,
voda,
střívka skopová,
sůl,
pepř mletý,
pepř bílý mletý,
kmín drcený,
koření nové koření mleté,
česnek
Komentáře (39)
Asi 2 lzicky na kilo a parky jsou krasne ruzove
Plnou pravdu má Casino. Na obrázku jsou klobásy. Holt odborníky máme všude a lidi jim to baští. Do salámu dávám kozu. Do tenkých párků hovězí. Vždy tam musí být vepřové a pojím to králíkem. Dáváme vše do umělých střev, neboť po vyuzení a dotažení v páře, to manželka oloupe a ve sklenicích to je jako čerstvé celý rok.
Poradím na telefonu 732851747.
sanytr je anti bakteriální agent. Zabraňuje růstu bakterie Clostridium botulinum která vyvolává prudkou a často smrtelnou otravu. Bohužel, sanytr se skládá z nitrátů, které taky moc zdravé nejsou, i když jejich škodlivé účinky nejsou větší než jiných rizik životního prostředíhttp://www.toprecepty.cz/recept/28667-domaci-parky...
Rcp je patrně na párky (maso pomeleme 2x najemno) ale na obrázcích jsou se ffší pravděpodobností klobásy...
Nepoužíváme sanytr ani Pragandu, stačí trochu cukru a barva je dobrá.
nofrona: Střívka, ať už skopová nebo vepřová, se v podstatě ničím nahradit nedají, proč taky? Jsou i umělá, cutisin, ale v řeznických obchodech, a tam mají i přírodní.