Domácí sendviče - veky
Z tohoto množství vytvarujete 3 večky, které májí dále široké využití. Můžeme je použít jako základ obložených chlebíčků nebo náplní, nebo jako přílohu k polévce, či snídaňové pečivo.
Suroviny pro 3 kusy
3kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 184 kJ / 2 434 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 72,10 g |
| Tuky | 65,81 g |
| Vláknina | 17,40 g |
| Cholesterol | 427 mg |
| Sodík | 217 mg |
| Sůl | 0,46 g |
| Sacharidy | 379,63 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do misy preosejeme múku, premiešame so soľou, vyhlbime jamku, do ktorej namrvíme droždie a zalejeme trochou vlažného mlieka.
Krok 2: Po vykysnutí kvásku zarobíme zvyšným vlažným mliekom tuhé cesto a nakoniec zapracujeme vlažné rozpustené maslo. Posypeme trochou múky, prikryjeme čistou utierkou a necháme v teple vykysnúť do dvojnásobného objemu.
Krok 3: Na slabo pomúčenej doske ešte raz prepracujeme, rozdelíme na tri diely, vyformujeme podlhovasté bochníky, prikryjeme a necháme ešte 30 minút kysnúť.
Krok 4: Prenesieme na plech vystlaný silikonovou podložkou (pečiacim papierom) a potrieme rozšľahaným vajcom.
Krok 5: Pečieme v trúbe na 170 °C 20-30 minút.
Krok 6: Vyberieme a necháme vychladnúť. Po nakrájaní používame na obložené chlebíčky, ako prílohu k studeným pokrmom, do plnky.
Zveřejněno 30. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí sendviče - veky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M1r1
Moje poznámka
Domácí sendviče - veky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M1r1
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 4 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno před 19 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 22 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 23 hodinami
Salát Emerald
Přidáno 20. 12. 2025 10:41:55
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vinná klobása pečená na zelí s karamelizovanou cibulkou
Sahula před 34 minutami
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
JanSmola před 1 hodinou
Pusinky z bílků s vlašskými ořechy
katkachromcova2 před 2 hodinami
Vynikající pomazánka ze sušených rajčat
KrisZaezemi před 3 hodinami
Vánočka III
Marcela.Ma. před 5 hodinami
Kapří hranolky
loing před 14 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 14 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 14 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 14 hodinami
Tématické fráze:
recepty na sendviče,
sendvič,
sendvice recepty,
sendvič recept,
sendviče,
jak udelat sendvic,
recept na sendvič,
recept na sendviče,
domaci veka,
sendvice recept,
obložené sendviče,
recepty na sendvič,
domaci sandwich,
teplé sendviče,
recept na domácí veku,
jak se dělá sendvič,
sendvič recepty,
veka recept,
domácí veka recept,
co udelat z veky
Suroviny:
mouka polohrubá,
droždí čerstvé,
sůl,
máslo,
mléko,
vejce
Komentáře (13)
sendvič = valcovitý biely chlieb; obložený krajček takéhoto chleba;
U nás to, čo v Čechách nazývate vekou, bežne voláme "sendvič". Je to divné, poznám pôvod - Sandwich, atď...
V obchode, ak si budete pýtať sendvič, dostanete celú VEKU!