Suroviny pro 1
1 plnené kura
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 827 kJ / 437 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 32,12 g | 
| Tuky | 23,74 g | 
| Vláknina | 4,20 g | 
| Cholesterol | 656 mg | 
| Sodík | 362 mg | 
| Sůl | 0,80 g | 
| Sacharidy | 22,70 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Kura umyjeme, osušíme, nasolíme z vonka i z vnútra. Kožu na tupo oddelíme od mäsa prstami, pričom dávame pozor, aby sme ju nepretrhli. Kura dáme do pekáča, naplníme plnkou brušnú dutinu a priestor pod uvoľnenou kožou.
	Krok 2: Podlejeme trochou vody a oleja. Pekáč zakryjeme alobalom a pečieme v trúbe na 170 stupňoch 1 hodinu 20 minút za prelievania výpečenou šťavou.
	Krok 3: Odstránime alobal, teplotu zvýšime na 200 stupňov a dopečieme do chrumkava. Vyberieme, necháme odpočinúť a nakrájame na porcie. Môžeme podávať s dusenou ryžou alebo so zemiakmi, ale aj samotná plnka môže poslúžiť ako príloha. Možno podávať aj za studena.
	Krok 4: V mléku rozšleháme žloutky a sůl a navlčíme kostky veky.
	Krok 5: Na oleji orestujeme cibulku, přidáme pokrájené játra, restujeme. Osolíme, opepříme.
	Krok 6: Smícháme navlhčenú veku, játra, petrželku a na konec sníh.
Zveřejněno 30. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Pečené plněné kuře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5LDX
Moje poznámka
					
				
Pečené plněné kuře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5LDX
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 16 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 23 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno 3. 11. 2025 09:00:03
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 30 minutami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 40 minutami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 2 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 2 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 2 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 11 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 14 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 15 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 15 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 16 hodinami
						Tématické fráze:
						
							plněné kuře, 
						
						
							plněné pečené kuře, 
						
						
							plnka do kuřete, 
						
						
							pečene kure, 
						
						
							pečené plněné kuře, 
						
						
							nápln do kuřete, 
						
						
							pecene kure plnene, 
						
						
							plnene kura, 
						
						
							kure plnene, 
						
						
							plnka do pečeného kuřete, 
						
						
							plnka do kuraťa, 
						
						
							plnene kure recept, 
						
						
							pecene kure s plnkou, 
						
						
							recept na plnene kure, 
						
						
							recepty plnene kuře, 
						
						
							plnka do kachny, 
						
						
							pecene kura plnka, 
						
						
							plněnékuře, 
						
						
							recepty na plněné kuře, 
						
						
							nádívka do kuřetě
						
					
						Suroviny:
						
							kuře, 
						
						
							veka, 
						
						
							cibule, 
						
						
							nať petrželová, 
						
						
							olej, 
						
						
							játra kuřecí, 
						
						
							mléko, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							žloutek, 
						
						
							bílek, 
						
						
							olej, 
						
						
							voda
						
					
	
			
Komentáře (6)
http://www.toprecepty.cz/recept/15746-nadivka-do-k...
liší jen velikostí cibule. Nevím proto, z jakého důvodu to uvádíš jako dva různé recepty, navíc vložené po sobě v rozmezí cca 35 min.
Jinak fotky s postupem moc pěkné.