Jehněčí hřbet s pórkovo-švestkovou omáčkou
Šťavnatý jehněčí hřbet doplněný jemně nasládlou omáčkou z pórku a švestek tvoří dokonalou harmonii chutí. Recept, který vynikne při slavnostním obědě i jako gurmánský zážitek pro speciální příležitosti.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 730 kJ / 175 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,12 g |
| Tuky | 0,62 g |
| Vláknina | 11,16 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 16 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 35,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jahňací chrbát vložíme do pekáčika, osolíme, okoreníme.
Krok 2: Okolo rozložíme na kolieska nakrájaný pór, cibuľu a cesnak, pridáme vetvičky tymiánu a podlejeme vodou. Zakryté dusíme domäkka v rúre na 200 °C.
Krok 3: Potom mäso vyberieme a výpek rozmixujeme (stopky tymiánu vyberieme).
Krok 4: Vložíme polovice sliviek a omáčku necháme už iba prehriať.
Krok 5: Podávame podľa chuti s knedlíkom, zemiakmi.
Zveřejněno 21. 1. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí hřbet s pórkovo-švestkovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7qMQ
Moje poznámka
Jehněčí hřbet s pórkovo-švestkovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7qMQ
Nejnovější recepty
Sekaný řízek se sýrem
Přidáno před 5 hodinami
Ovesné sušenky s jablkem a ořechy
Přidáno před 5 hodinami
Rýžový nákyp
Přidáno před 6 hodinami
Sýrový špíz 4 druhy sýrů
Přidáno před 7 hodinami
Pečená křídla a šťouchačky se slaninou
Přidáno před 8 hodinami
Bramborové knedlíky plněné uzeným s kysaným zelím podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 9 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí přírodní plátek na kmínu
wimra před 3 hodinami
Hrníčkové mini bábovky
Topmnam před 3 hodinami
Křehký jablkový koláč
stanavokr před 4 hodinami
Vajíčkový salát
Coffee.j před 4 hodinami
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
alex.vacice před 4 hodinami
Pangasius v zelenině
Jan Nemec před 4 hodinami
Nadýchaná banánová buchta
[email protected] před 5 hodinami
Křupavé a chutné houstičky podle babičky
Ivanaklimova před 6 hodinami
Mrkvovo-dýňový krém
Eva z HK před 6 hodinami
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
krajicek.miloslav před 6 hodinami
Tématické fráze:
jeleni hrbet ne cesneku,
jehněčí hřbet recepty,
jehněčí hřbet recept,
jehneci hrbet,
jehněčí recepty,
srnci kyta s povidlovou omackou top recepty,
recept na jehněčí hřbet
Suroviny:
hřbet jehněčí,
pórek,
cibule,
česnek,
tymián,
švestky,
pepř bílý mletý,
sůl
Komentáře (3)