Těstoviny carbonara s parmezánem
Těstoviny carbonara, pocházející z okolí Říma, nejsou náročné na přípravu ani na použité suroviny. Smetana, parmezán, slanina a vejce jsou součástí lahodného a vydatného pokrmu. Základem úspěchu je nevysušit vejce a jídlo ihned podávat.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 20 150 kJ / 4 816 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 155,00 g |
Tuky | 288,32 g |
Vláknina | 18,56 g |
Cholesterol | 1,08 g |
Sodík | 5,44 g |
Sůl | 13,44 g |
Sacharidy | 392,38 g |
Postup přípravy
Krok 1: Těstoviny, například špagety linguine, uvaříme podle instrukcí na obalu.
Krok 2: Zatímco se těstoviny vaří, nakrájíme slaninu na slabé proužky a orestujeme dokřupava.
Krok 3: Vyjmeme z pánve a necháme okapat, např. na papírovém ubrousku.
Krok 4: V pánvi necháme trochu vysmaženého tuku a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek nakrájený na plátky, orestujeme dozlatova.
Krok 5: V míse rozšleháme vejce, jemně nastrouhaný parmezán, smetanu, sůl a pepř.
Krok 6: Jakmile jsou těstoviny uvařené, slijeme vodu, ale udržujeme je stále horké.
Krok 7: Rychle do nich vmícháme vaječnou směs a řádně mícháme. Těstoviny musí být skutečně horké, protože se v nich vejce uvaří. Omáčka bude houstnout a pokryje těstoviny. Pokud by byla moc hustá, můžeme ji rozředit vodou, ve které se vařily těstoviny.
Krok 8: Přidáme slaninu a cibuli s česnekem, řádně promícháme.
Krok 9: Podáváme posypané jemně nastrouhaným parmezánem.
Zveřejněno 12. 8. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Těstoviny carbonara s parmezánem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r6Dw
Moje poznámka
Těstoviny carbonara s parmezánem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r6Dw
Nejnovější recepty
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno před 6 hodinami
Maminčina bažantí stehna
Přidáno před 12 hodinami
Květákové kari s fazolkami edamame
Přidáno před 13 hodinami
Uzená kuřecí stehna s baby špenátem
Přidáno před 20 hodinami
Chuťovky z listového těsta
Přidáno před 22 hodinami
Těstoviny s treskou a pepřem
Přidáno 19. 10. 2025 21:05:20
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec na hořčici
Wenamo před 3 hodinami
Vepřové karé na cibuli
misula29 před 7 hodinami
Palačinky - klasické
Lukrejka před 8 hodinami
Vepřovo-špenátová roláda na česneku
PavlaJ před 8 hodinami
Hrníčková bábovka od babičky
Lukrejka před 10 hodinami
Závin tažený jablečný
Majkaa před 11 hodinami
Hlíva ústřičná jako "minutka"
KrisZaezemi před 12 hodinami
Domácí kmínový chleba
KristulaT před 12 hodinami
Babiččiny blbouny
KristulaT před 13 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Renata1101 před 13 hodinami
Tématické fráze:
těstoviny s parmazánem,
gnocchi carbonara,
recept na těstoviny s parmazánem,
těstoviny s parmazánem recept,
těstoviny carbonara recept,
recepty na těstoviny s parmazánem,
testoviny carbonara,
linguine carbonara,
testoviny carbonare,
testoviny s parmazanem,
recept gnocchi carbonara,
gnocchi carbonara recept,
testoviny s parmazanem recepty,
linguine alá carbonara s parmazánem, anglická slanina,
testovinys parmazánem,
těstoviny recepty,
co uvařit s parmazánem,
recepty z těstovin,
recept na těstoviny carbonara,
tedtoviny s permezánem
Suroviny:
těstoviny,
slanina anglická,
cibule,
parmazán,
smetana,
česnek,
vejce,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (7)
Hmmm...