Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí na česneku s veselým knedlíkem

Hravá kombinace chutí se skrývá v receptu na hovězí plátky na česneku s veselým bramborovým knedlíkem. Křehké, rozpadající se maso v silné masové šťávě je doplněné knedlíkem, ve kterém vyniká mozaika z paprik.

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Středně náročný

Doba přípravy 160 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 130 min

160 min (30 min příprava + 130 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 596 kJ /
1 815 kcal
Bílkoviny47,18 g
Tuky55,78 g
Vláknina21,33 g
Cholesterol 300 mg
Sodík 129 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy273,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky masa lehce naklepeme a opepříme. V pánvi rozpálíme sádlo nebo olej a maso z obou stran opečeme. Maso vyndáme, dáme stranou a na pánvi osmažíme dozlatova cibuli. Krok 2: Do zapékací nádoby dáme nejdříve osmaženou cibuli, na ni položíme maso, které osolíme a posypeme nasekaným česnekem. Vše podlijeme teplým vývarem nebo vodou. Krok 3: Vložíme do trouby předehřáté na 170 °C a necháme pozvolna péct, nejméně 90 minut. Krok 4: Po této době nádobu vyndáme a maso dáme stranou. Omáčku přes síto propasírujeme. Pokud je málo hustá, usmažíme na lžíci sádla nebo oleje mouku, uděláme tmavší jíšku, kterou omáčku dle potřeby zahustíme. Použít můžeme i 1-2 lžíce instantní jíšky. Krok 5: Omáčku promícháme, dochutíme worcestrem, případně dosolíme a necháme ještě chvíli provařit. Vložíme plátky masa, aby se prohřály. Krok 6: Nakonec připravíme bramborové knedlíky. Brambory oloupeme, uvaříme do měkka a rozšťoucháme se lžící sádla na jemné pyré. Krok 7: Dáme vařit vodu na knedlíky. Do teplého pyré přidáme mouku, krupičku, sůl a vejce. Vypracujeme vláčné těsto, dle potřeby přidáme či ubereme krupičku. Nakonec do těsta zapracujeme na kostky nakrájené čerstvé papriky. Krok 8: Vytvoříme 3-4 válečky, které vaříme zhruba 15 minut v osolené vodě. Krok 9: Omáčku podáváme s plátky masa a bramborovým knedlíkem.

Zveřejněno 20. 3. 2017

Poznámka autorky Marie Svarcova

Základní bramborové těsto lze použít na roládu, knedlíky plněné uzeným masem, na noky, šišky (s mákem, strouhankou apod.) nebo na bramborové placky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí na česneku s veselým knedlíkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pW1r

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí na česneku s veselým knedlíkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pW1r

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:yes:Moje oblíbené jídlo<3

Hanes: :-K naše také , dík

Bezva..;-):-K

mika59: :-K:-K:-K dík

celkovo nádherné!:yes:

magdalenka: :-K:-K děkuji :-)

Knedlík je na jedničku:yes:, masíčko pochopitelně taky:-)

ivulinka:-K:-K:-K:-K: moc děkuji - hezký večer

:-K:yes:

Elina: :-K díky

Tématické fráze:
hovezi na cesneku, hovězí zadní váleček recepty, hovězí s knedlikem, recepty hovězí maso plátky, hovězí zadní váleček recept, hovězí zadní na cesneku, hovězi na česneku recept, recept hovezi na cesneku, hovězí plátky na česneku, hovězí omáčka s knedlíkem, hovězí váleček recepty, hovězí maso s bramborovým knedlíkem, hovězí zadní recepty, hovězí maso s knedlíkem, hovězí zadní váleček, hovězí váleček, hovezi na cesnku s bram.knedlikem, hovězí váleček na česneku, hovězí kostky na cesneku, hovězí plátky recept

Suroviny:
hovězí zadní, cibule, česnek, sádlo, vývar masový, mouka hladká, omáčka worcesterová, pepř mletý, sůl, brambory, sádlo, vejce, sůl, mouka hrubá, krupice dětská, paprika čerstvá zelená, paprika čerstvá červená

Přidat fotografie receptu