Kachna bez práce
Pomalu pečená drůbež zaručí šťavnaté maso, které se rozpadá na vidličce. Tento způsob přípravy nevyžaduje žádnou námahu, stačí nastavit troubu a nechat ji pracovat za vás. V kombinaci s knedlíky a zelím se tato kachna stane ozdobou sváteční tabule.
Postup přípravy
Krok 1: Kachnu omyjeme, osušíme a posypeme zvenku i uvnitř solí a kmínem.
Krok 2: Kachnu položíme na záda (prsíčky nahoru) do suchého pekáče.
Krok 3: Pekáč uzavřeme a vložíme do trouby.
Krok 4: Teplotu nastavíme na 120 °C a pečeme 4,5 hodiny, aniž bychom podlévali nebo otevírali troubu či pekáč.
Krok 5: Po uplynulé době pekáč odkryjeme, zvýšíme teplotu na 200 °C a dopečeme ještě asi 20 minut kvůli křupavé kůžičce.
Zveřejněno 20. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kachna bez práce
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X5G8
Moje poznámka
Kachna bez práce
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X5G8
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 9 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 8 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 8 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 10 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 11 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 14 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 14 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 14 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 14 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 15 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 15 hodinami
Tématické fráze:
jak péct kachnu,
pecena kachna,
pečeme kachnu návod,
jak dlouho péct kachnu,
jak upéci kachnu,
měkká kačena doba pečení,
kachna,
peceme kachnu,
kachna recept,
pečení kachny v el.troubě,
jak upéct kachnu,
jak dlouho pečeme kachnu,
postup při pečení kachny,
pečená kachna recept,
kachna recepty,
jak pečeme kachnu,
jak péci kachnu,
kachna pečena,
jak dlouho se pece kachna,
kachna v římském hrnci
Suroviny:
kachna,
kmín celý,
sůl
Komentáře (100)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Mějte se krásně
Kachnu jsem dělala 3h na 140st, ale jen proto, že jsem ráno zapsala
Recept ukládám a posílám foto
No, já bych otevřel, políval výpekem a hlídal jak vlčák
recept je mi jasný, jen se chci zeptat, zda pekáč na dopečení kůrky otevřít, nebo ho nechat přikrytý děkuji
Jinak vypadá moc luxusně
Žádný nesmysl, jinak kachnu nebo husu nepeču. naopak ji peču přes noc a ještě na méně stupňů.Když jdu spát - dám drůběž do trouby na 90, ráno někdy kolem sedmé přidám na 110 a potom před polednem dopeču kůrčičku, ale opravdu jen krátce. Naše babičky jinak nepekly, je to starý recept, osvědčený a skvělý. Není třeba podlévat, husa i kachna mají tolik vlastního tuku a hlavně zůstane nepřepálený, tudíž zdravější a do toho se dají krásně zalít játýrka, je to skvělá pochoutka!
Nic není suchého, je skvělá , ověřeno mnohokrát i s husou.
Alebo je to jedno? Ďakujem za radu, potrebujem ju, lebo som dostala kačicu a mala by som ju spraviť zajtra...