Šafránové kuře
Objevte jemnou a lahodnou chuť šafránového kuřete. Křehké kuřecí maso je marinované ve směsi šafránu, citronu a aromatických bylinek, které mu dodávají nezaměnitelnou vůni a zlatavou barvu. Tento pokrm přináší dotek luxusu na váš stůl a promění toto jídlo v jedinečný gurmánský zážitek.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 720 kJ / 1 367 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,99 g |
Tuky | 130,18 g |
Vláknina | 13,21 g |
Cholesterol | 112 mg |
Sodík | 505 mg |
Sůl | 1,07 g |
Sacharidy | 33,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuře omyjeme a rozdělíme na jednotlivé porce.
Krok 2: Do mísy dáme špetku šafránu, zalijeme trochou horké vody a necháme 5 minut stát. Přidáme citronovou šťávu, jogurt, olej, petrželku, pokrájený zázvor, pepř, sůl a kurkumu. Vše promícháme.
Krok 3: Porce kuřete vložíme do velké nízké mísy, na ně naskládáme kolečka cibule, přes to přelijeme marinádu a přikryjeme mikrotenovou fólií. Uložíme do chladničky, nejméně na 4 hodiny. Několikrát během té doby otočíme.
Krok 4: Na šafránové máslo dáme do misky špetku šafránu, zalijeme trochou horké vody a necháme 5 minut odstát. Přidáme máslo, citronovou šťávu, posekanou petrželku, pepř a zahřejeme, dokud se máslo docela nerozpustí.
Krok 5: Odleželé maso grilujeme a poslední dvě minuty potíráme kuře šafránovým máslem.
Zveřejněno 7. 7. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šafránové kuře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nGlD
Moje poznámka
Šafránové kuře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nGlD
Nejnovější recepty
Salát z černé čočky
Přidáno před 4 hodinami
Salát ze syrové červené řepy s majonézou
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí prso s kari, dušenou kedlubnou a avokádem
Přidáno před 20 hodinami
Tvarohovo-pomerančový krém s kešu ořechy
Přidáno před 21 hodinami
Hruškovo-sýrový koláč
Přidáno před 23 hodinami
Vepřové marinované kapsy plněné slaninou, křenem a jablky
Přidáno 21. 1. 2025 07:22
Přečtěte si
Nejnovější články
Jednoduchý cibulový salát je hit sociálních sítí. Nadchne pikantní kořeněnou chutí a ostrosti cibule se zbavíte jedním fíglem
Frankfurtská polévka: Polévku plnou chutí si připravte podle jednoduchého receptu s kvalitními párky a dochuťte ji libečkem
Ladislav Špaček poradil, jak se chovat na plese: Lepší je se navečeřet doma a hlídat alkohol, říká odborník na etiketu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zeleninová směs v pikantní omáčce
Leoni před 31 minutami
Extra rychlé lívance
miroslavpokorny před 1 hodinou
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
MamkaTerka před 1 hodinou
Kávové muffinky
Ivca14 před 4 hodinami
Gnocchetti se smetanovou omáčkou a brokolicí
Ivca14 před 5 hodinami
Vietnamská polévka Pho Bo
ibechynova před 14 hodinami
Maminčino kuře – klasický recept
Merylas před 15 hodinami
Nejlepší koblihy, jaké znám
Dajda před 16 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Adellis před 18 hodinami
Játrová polévka
Kajkajak před 19 hodinami
Tématické fráze:
kure na safranu,
šafránové máslo,
kure safran,
sef na grilu kure,
šéf na grilu recepty kuře,
šafránová marináda,
šafrán kure,
šafránové,
kuře jogurt gril,
kure na safranu recept,
šafrán recepty,
polraich grilování recepty,
safranovy jogurt,
kuře se šafránem recepty,
sef na grilu kure kurkuma,
kuře kurkuma,
kure se safranem jogurt,
safranove bonbony,
šéf na grilu recepty kure na safranu,
sef na grilu kure v jogurtu
Suroviny:
kuře,
šafrán,
voda,
šťáva citronová,
jogurt bílý,
olej olivový,
petrželka,
zázvor čerstvý,
cibule,
sůl,
kurkuma,
pepř mletý,
šafrán,
voda,
máslo,
šťáva citronová,
petrželka,
pepř mletý,
cibule červená,
citron
Komentáře (7)