Žloutkové řezy I.
Žloutkové řezy jsou z dnešního pohledu už trochu retro, ale zároveň je to reprezentativní klasika mezi moučníky, která nikdy nezklame. Tento zaručený a vyzkoušený rodinný recept zaručí, že je zvládnete i úplně napoprvé.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 647 kJ / 5 652 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 39,61 g |
Tuky | 375,40 g |
Vláknina | 5,50 g |
Cholesterol | 1,08 g |
Sodík | 382 mg |
Sůl | 0,87 g |
Sacharidy | 525,94 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jedno listové těsto rozválíme nejlépe na pečicím papíru, rozválené přeneseme na plech, poté stejným způsobem vyválíme druhé těsto a obojí dáme do trouby péct 10-15 minut na 220 °C.
Krok 2: Až se těsto upeče a vychladne, uděláme krém.
Krok 3: Škrobovou moučku (Solamyl), trochu mléka a žloutky rozkvedláme.
Krok 4: Zbylé mléko, cukr a vanilkový cukr svaříme.
Krok 5: Vmícháme škrobovou moučku, krátce povaříme.
Krok 6: Hrnec s krémem postavíme do studené vody, občas zamícháme.
Krok 7: Až krém úplně vystydne, začneme míchat máslo do pěny, krém k tomu přidáváme po lžičkách.
Krok 8: Když máme hotový krém, potřeme jím jedno upečené těsto a druhé na to přiklopíme.
Krok 9: Dále uděláme polevu: vezmeme moučkový cukr a smícháme ho s citronovou šťávou. Nesmí to být moc řídké.
Krok 10: Povrch řezů potřeme a dáme na 1 hodinu chladit do lednice. Poté můžeme podávat.
Zveřejněno 29. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žloutkové řezy I.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9gWz
Moje poznámka
Žloutkové řezy I.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9gWz
Nejnovější recepty
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 2 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 3 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 11 hodinami
Jemné bramborové knedlíky se švestkami
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí směs se žampiony
Přidáno před 11 hodinami
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborové vějířky s česnekem a slaninkou
Fitulka před 30 minutami
Sýrová roláda
Fitulka před 31 minutami
Cuketová pomazánka nejen na topinky
Fitulka před 33 minutami
Tyrolské knedlíky s červeným zelím
Wikki před 2 hodinami
Ostružinový koláč s kardamonem
Bonega před 2 hodinami
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 10 hodinami
Pečená švestková povidla
Verosa před 12 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
dominikahonesova před 12 hodinami
Svíčková na smetaně
Sahula před 13 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 13 hodinami
Tématické fráze:
žloutkové řezy,
žloutkové řezy z listového těsta,
žloutkové řezy pro začátečníky,
recept na žloutkové řezy,
žloutkové řezy video,
žloutkove řezy video recepty,
žloutkové řezy recept,
krém do žloutkových řezů,
žloutkový řez,
krém na žloutkové řezy,
žloutkovy řezy,
pravé žloutkové řezy,
zloutkove rezi,
krem ze zloutku,
zloudkove rezy,
recepty žloutkové řezy,
žloutkové kostky,
žloutkový řezy z lístového těsta,
ten cz zloutkove rezy,
žloutkové řezy krém
Suroviny:
těsto listové,
solamyl,
mléko,
žloutek,
cukr krystal,
cukr vanilkový,
máslo,
cukr moučkový,
šťáva citronová
Komentáře (18)