Žloutkové řezy I.
Žloutkové řezy jsou z dnešního pohledu už trochu retro, ale zároveň je to reprezentativní klasika mezi moučníky, která nikdy nezklame. Tento zaručený a vyzkoušený rodinný recept zaručí, že je zvládnete i úplně napoprvé.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 647 kJ / 5 652 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 39,61 g |
Tuky | 375,40 g |
Vláknina | 5,50 g |
Cholesterol | 1,08 g |
Sodík | 382 mg |
Sůl | 0,87 g |
Sacharidy | 525,94 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jedno listové těsto rozválíme nejlépe na pečicím papíru, rozválené přeneseme na plech, poté stejným způsobem vyválíme druhé těsto a obojí dáme do trouby péct 10-15 minut na 220 °C.
Krok 2: Až se těsto upeče a vychladne, uděláme krém.
Krok 3: Škrobovou moučku (Solamyl), trochu mléka a žloutky rozkvedláme.
Krok 4: Zbylé mléko, cukr a vanilkový cukr svaříme.
Krok 5: Vmícháme škrobovou moučku, krátce povaříme.
Krok 6: Hrnec s krémem postavíme do studené vody, občas zamícháme.
Krok 7: Až krém úplně vystydne, začneme míchat máslo do pěny, krém k tomu přidáváme po lžičkách.
Krok 8: Když máme hotový krém, potřeme jím jedno upečené těsto a druhé na to přiklopíme.
Krok 9: Dále uděláme polevu: vezmeme moučkový cukr a smícháme ho s citronovou šťávou. Nesmí to být moc řídké.
Krok 10: Povrch řezů potřeme a dáme na 1 hodinu chladit do lednice. Poté můžeme podávat.
Zveřejněno 29. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žloutkové řezy I.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9gWz
Moje poznámka
Žloutkové řezy I.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9gWz
Nejnovější recepty
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno před 2 hodinami
Hovězí maso na pivě
Přidáno před 23 hodinami
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Rybí závitek z makrely
Přidáno 17. 10. 2025 18:01:29
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno 17. 10. 2025 17:53:01
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno 17. 10. 2025 17:37:31
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová krkovička na žampionech se smetanou
Rmdra před 33 minutami
Buchta Fešák
kabelka.ondrej před 1 hodinou
Pečené kaštany z horkovzdušné fritézy
romanzabr123 před 1 hodinou
Snadný štrúdl
Ivace před 1 hodinou
Domácí škvařené sádlo
Mathilda před 1 hodinou
Pudink v mikrovlnné troubě
D.strelcova@seznam.cz před 1 hodinou
Celerová pomazánka à la humr
Tonja před 2 hodinami
Skoro rybí salát z květáku
Tonja před 2 hodinami
Budapešťská pomazánka
Tonja před 3 hodinami
Tvarohová pomazánka s mrkví - „Falešná treska“
Tonja před 3 hodinami
Tématické fráze:
žloutkové řezy,
žloutkové řezy z listového těsta,
žloutkové řezy pro začátečníky,
recept na žloutkové řezy,
žloutkové řezy video,
žloutkove řezy video recepty,
žloutkové řezy recept,
krém do žloutkových řezů,
žloutkový řez,
krém na žloutkové řezy,
žloutkovy řezy,
pravé žloutkové řezy,
zloutkove rezi,
krem ze zloutku,
zloudkove rezy,
recepty žloutkové řezy,
žloutkové kostky,
žloutkový řezy z lístového těsta,
ten cz zloutkove rezy,
žloutkové řezy krém
Suroviny:
těsto listové,
solamyl,
mléko,
žloutek,
cukr krystal,
cukr vanilkový,
máslo,
cukr moučkový,
šťáva citronová
Komentáře (18)