Suroviny pro 12 kusů
12kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 508 kJ / 2 033 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 60,18 g |
| Tuky | 65,36 g |
| Vláknina | 14,40 g |
| Cholesterol | 304 mg |
| Sodík | 3,31 g |
| Sůl | 8,21 g |
| Sacharidy | 293,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do domácí pekárny dáme vodu, sůl, hodně změklé sádlo. Na to vysypeme mouku, na ni rozdrobíme droždí a zasypeme cukrem. Nastavíme na program pro zpracování kynutého těsta bez pečení. Většinou se tento program označuje jako Těsto.
Krok 2: Vykynuté těsto vyjmeme na vál, rozválíme na kola, která rozkrájíme na trojúhelníky a od širší strany trojúhelníku motáme rohlíky.
Krok 3: Z těsta také můžeme jen oddělovat kousky těsta a z nich vytvarujeme rohlíky (rovné, zahnuté). Z uvedené dávky uděláme asi 12 rohlíků.
Krok 4: Hotové rohlíky přendáme na plech vyložený pečicím papírem a necháme ještě 15 minut odpočinout. Pak potřeme rozkvedlaným vajíčkem a sypeme podle chuti.
Krok 5: Pečeme při 200 °C asi 12 minut - doba pečení se řídí podle velikosti rohlíků. Vyjmeme a necháme vychladnout na mřížce.
Zveřejněno 5. 5. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sádlové rohlíky zadělávané v domácí pekárně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YD4A
Moje poznámka
Sádlové rohlíky zadělávané v domácí pekárně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YD4A
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 7 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 11 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 1 minutou
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 9 minutami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 30 minutami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 33 minutami
Křupavé vafle se zmrzlinou
janakrejzarova před 40 minutami
Sekaná pečeně
bobnak před 2 hodinami
Pařížské řezy jednoduché
Koffi před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony
jindrastec před 2 hodinami
Přírodní řízek z krůtího masa
Rabio před 3 hodinami
Candát po vsetínsku
Mirrika před 3 hodinami
Tématické fráze:
rohliky z domaci pekarny,
recept na domácí rohlíky,
recept na rohlíky,
domácí rohlíky z domácí pekárny,
domácí rohliky,
domácí rohlíky recept,
těsto na rohlíky v domácí pekárně,
recept na rohlíky z domácí pekárny,
rohliky v domaci pekarne,
rohlíky recept,
sádlové rohlíčky,
sádlové rohliky,
domácí pekárna recepty,
těsto na rohlíky z domácí pekárny,
recepty na pečení v domácí pekárně,
domaci sadlove rohlícky,
sadlove testo v pekárně,
recept domácí rohlíky,
recepty na rohlíky z domácí pekárny,
recepty na domácí rohlíky
Suroviny:
mouka hladká,
sádlo,
voda,
cukr krupice,
sůl,
droždí čerstvé,
vejce,
sůl hrubá,
kmín celý,
mák,
semínka sezamová,
semínka dýňová,
semínka slunečnicová,
sýr strouhaný
Komentáře (29)
Obyčejně peču kvaskovy chléb ale když najednou dojde a potřebuju něco rychle, tak vždycky sáhnu po těchto rohlíkách. Hned se po tom zapráší
A to jako napotvoru jsem měl doma už jen 22g droždí tak jsem měl obavy jak to dopadne ale těsto krásně vykynulo a příště to udělám zase z 22g. Díky za perfekt recept a dovolím si přidat fotky.