Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 832 kJ / 199 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,90 g |
Tuky | 16,58 g |
Vláknina | 4,39 g |
Cholesterol | 51 mg |
Sodík | 45 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 9,46 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pórek nakrájíme na půlkolečka a dáme do hrnce na rozehřáté máslo. Necháme ho chvilku restovat, po chvilce přimícháme mrkev nakrájenou na kousky, česnek nakrájený na plátky a nadroboučko nakrájený zázvor.
Asi minutu necháme orestovat, pak zalijeme vývarem, přihodíme oloupané na kostičky nakrájené batáty, osolíme, opepříme, přidáme šalvěj, špetku muškátového květu, snítku tymiánu a necháme vařit, až batáty změknou. Krok 2: Pak si odebereme asi 1/3 polévky, dáme stranou, zbytek polévky rozmixujeme a nerozmixovanou část vrátíme zpátky do hrnce. Polévku znovu přivedeme k varu, vsypeme pohankovou lámanku, hrnec přiklopíme, odstavíme a necháme 20 minut v klidu, aby pohanka změkla. Pak sundáme pokličku a polévku dobře promícháme. Krok 3: Na pánvičce rozehřejeme plátek másla. V momentě, kdy už by máslo začalo hnědnout, přihodíme čerstvé lístky šalvěje a za stálého míchání je necháme asi minutu smažit.
Do každé porce polévky na talíři přidáme pár osmažených šalvějových lístků.
Asi minutu necháme orestovat, pak zalijeme vývarem, přihodíme oloupané na kostičky nakrájené batáty, osolíme, opepříme, přidáme šalvěj, špetku muškátového květu, snítku tymiánu a necháme vařit, až batáty změknou. Krok 2: Pak si odebereme asi 1/3 polévky, dáme stranou, zbytek polévky rozmixujeme a nerozmixovanou část vrátíme zpátky do hrnce. Polévku znovu přivedeme k varu, vsypeme pohankovou lámanku, hrnec přiklopíme, odstavíme a necháme 20 minut v klidu, aby pohanka změkla. Pak sundáme pokličku a polévku dobře promícháme. Krok 3: Na pánvičce rozehřejeme plátek másla. V momentě, kdy už by máslo začalo hnědnout, přihodíme čerstvé lístky šalvěje a za stálého míchání je necháme asi minutu smažit.
Do každé porce polévky na talíři přidáme pár osmažených šalvějových lístků.
Zveřejněno 16. 5. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Batátová polévka s pohankou a šalvějí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NrxD
Moje poznámka
Batátová polévka s pohankou a šalvějí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NrxD
Nejnovější recepty
Bylinkové pesto
Přidáno před 8 hodinami
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 13 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 15 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno před 17 hodinami
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krémová cibulačka
IIvveettaa před 1 hodinou
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Sahula před 8 hodinami
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Sahula před 8 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 10 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Alamatej před 10 hodinami
Vepřová játra koloniála Jíry
Sahula před 10 hodinami
Vepřová játra na slanině
Sahula před 10 hodinami
Sekaná
evik_svistik před 11 hodinami
Kopřivový špenát
Jan_Nepomuk před 12 hodinami
Zapečený chřest s kuřecím masem
danamamina před 14 hodinami
Tématické fráze:
batátová polévka recept,
recept na batátová polévka,
videorecept batátová dýňová polévka,
batatová polevka-recept,
batátová polévka,
batátová kaše s pohankou
Suroviny:
máslo,
pórek,
mrkev,
česnek,
zázvor čerstvý,
batáty,
vývar zeleninový,
sůl,
pepř,
šalvěj,
květ muškátový,
tymián čerstvý,
lámanky pohankové,
šalvěj čerstvá,
máslo
Komentáře (3)