Andělsky nadýchaný perník
Perník je velmi jednoduchý a rychlý moučník, který nejčastěji připravují maminky k nedělní snídani. Tento recept obsahuje povidla a vlašské ořechy, které výslednou pochoutku dokonale provoní a zvláční. Nakonec stačí perník už jen posypat moučkovým cukrem a začít servírovat.
Suroviny pro 1 plech
plech o rozměru 30x35 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 30 857 kJ / 7 375 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 131,01 g |
Tuky | 299,77 g |
Vláknina | 44,74 g |
Cholesterol | 548 mg |
Sodík | 550 mg |
Sůl | 1,88 g |
Sacharidy | 1 015,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: V jedné míse smícháme všechny sypké suroviny a do druhé mísy dáme tekuté suroviny, které rozšleháme a poté vmícháme do sypkých surovin.
Krok 2: Na plech položíme pečicí papír, vylijeme na něj těsto a pečeme 30-40 minut ve středně vyhřáté troubě (160-170 °C).
Krok 3: Po upečení perník potřeme čokoládovou polevou a můžeme ještě posypat kokosem nebo mletými ořechy.
Krok 4: Perník můžeme také rozříznout a promazat marmeládou, džemem nebo krémem.
Zveřejněno 26. 1. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Andělsky nadýchaný perník
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6zq
Moje poznámka
Andělsky nadýchaný perník
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6zq
Nejnovější recepty
Skotský pudink s rebarborou
Přidáno před 50 minutami
Nudle s mákem a rebarborou
Přidáno před 3 hodinami
Hermelín s rebarborovo-cibulovou směsí
Přidáno před 3 hodinami
Lasagne s květákem a mrkví
Přidáno před 3 hodinami
Korejské stir-fry z mletého masa a cukety
Přidáno před 3 hodinami
Tartaletky s čokoládovou náplní a ovocem
Přidáno před 4 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chřest v jemné omáčce se zeleným pepřem
Povar-Kuzmicz před 46 minutami
Vepřové nudličky se žampiony v pikantní omáčce
Sassa před 1 hodinou
Nepečený piškotový dort s ovocem a zakysanou smetanou
Wizulle před 3 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
lucyjezdikova před 3 hodinami
Salát z ředkviček
faluska před 10 hodinami
Chlebová polévka
faluska před 10 hodinami
Buchtičky s vanilkovým krémem jako od babičky
Martina.j před 10 hodinami
Děrovaná buchta
sarkahumlova před 10 hodinami
Pikant zelí s klobásou
MilosCz před 11 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Cadik před 11 hodinami
Tématické fráze:
perník recept,
perník,
recept na perník,
perník na plech,
recept perník,
nejlepší domácí perník na plech,
pernik na plech recept,
domácí perník na plech,
recepty perník,
nejlepší perník,
recept pernik na plech,
perník recepty,
top recepty perník,
recepty na perník,
dobrý perník,
výborný perník,
nejlepší perník na plech,
domácí perník,
recept na dobrý perník,
recept na perník na plechu
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
mléko,
olej,
cukr krupice,
pudink čokoládový,
vejce,
prášek do perníku,
kypřící prášek do pečiva,
cukr vanilkový,
kakao,
povidla švestková,
skořice,
ořechy vlašské,
poleva čokoládová,
kokos,
ořechy mleté
Komentáře (1401)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Dělám pořád
Na poprvé byl uvnitř trochu mazlavý.
A prosím pěkně, bude vadit moc, když nepřidám puding …?
Děkuju
Lze prasek do perniku vynechat a nebo radeji necim nahradit...?
Dekuji a dobrou chut
jen pro jistotu i když už jsem ho pekl asi 5x a je úžasný. Předpokládám, že prášek do perníku
a prášek do pečiva jsou oba kypřící?
Na vrch perníku jsem romichala ještě čokoládu na vaření se zakysanou smetanou.
Jediné co mi trošku chybí, je chuť perníku, příště dám dva prášky do perníku místo jeden a jeden. Ale jinak recept úžasný.
3/4 tabulky hořké čokolády nechte rozpustit na plotně v cca 70ml mléka nebo smetany. Zkrátka, aby měla krémovější konzistenci a dala se promíchat. Jakmile je hmota hladká, nechte ji pár minut zchladit, aby nebyla úplně vařící a vmíchejte do ní 2 lžíce marmelády.
Nebo rozpustit hořkou čokoladu, když trochu
zchladne přidat zakysanou smetanu.
A.
se opatrně k tomu přichomejtl, dal si na talířek , ochutnal, ale skóre svého kamaráda už nedoběhl. Tác byl prázdný. A aby jim to nebylo líto a měli zážitek z naší kuchyně, dnes zlomyslně dostali segedýn s knedlíkem. No ne nadarmo, se ve Francii říká, že první povinností člověka , je mít zdravý žaludek. Zase ten odvážnější , koukal na mne, jak se to papá , teda co s tou knedlí a když to viděl, jak se to jí, nabral bobříka odvahy a už to jelo. Druhý se z povinnosti přidal a pak somroval přídavek.
Dáváš tam prášek, který tam nepatří - jmenuje se Koření do perníku. To je balíček co se dává nejméně na dvě kila mouky a nekypří těsto, jen ho ovoní kořením. Nalep si na něj, velkou ceduli: Toto ne!!! Nebo ho zahoď. Dej tam jeden kypřící prášek do pečiva a ještě kypřící prášek do perníku. Ale na tomto prášku chybí slovo kypřící, je tam jen prášek do perníku. Nesmí se ale jmenovat KOŘENÍ do perníku..............................................................A ta těsta raději jen MÍCHEJ, nešlehej, asi ti v rukou chybí cit. Neboj, naučíš se to také! Určitě také něco umíš líp než ostatní.
No, já bych toto pekl při 175°C
Vynechala jsem ořechy a skorici, místo povidel džem a ještě jsem přidala 2 lžíce medu. Prostě dokonalost, děkuji
Je prostě andělský
Opravdu nema žadnou chybu.
Hebká hustá čokoládová poleva
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0Když mám po ruce, přidám kompotované meruňky, je to také moc dobré...
Perník mi nikdy nechutnal,byla to vždycky suchá,vyschlá a nizounká placka.
Je to to už nějaký ten rok dozadu co jsem brouzdala netem a náhodou narazila na tento recept.Rozhodla jsem se ho vyzkoušet.
Přesto že jsem si u pečení přišla jak pejsek a kočička (pudink,marmoška,2 kypřidla...),výsledkem jsem byla nadšená.Všem nám moc chutnal,od té doby jiný nepeču.Moc děkuji za recept.Perník je vážně božský a anďelsky nadýchaný....
kollerka: Ano, dávají se oba prášky, jak do perníku, tak do pečiva a ať se povede
Na druhý pokus jsem perník pekla kratší dobu a byl vláčnější.
Bohužel byl i sušší a drobivý
Celkově hodnotím recept dobře, ale chtělo by to malinko vychytat, možná přidat vejce, nevím...
Nebojte, ono se to povede, zkuste to podruhé.
nemělo vliv i tak všichni chválili :)
Ale jde o recept,a za mne je to supr pernik!Chutna jako pernik,davam oba prasky ,i do perniku(kdyz ho zrovna doma mam) ,prdlo pec nemusim,ted uz zde mame rovnou v mouce na peceni.Davam i lzicku medu a cit.kuru,tu davam do vsech trest uz leta..Jako cukrarka-kucharka uz 32r.,jsem si jista,ze pud.prasek ma svuj smysl.Nejsem chemik,ale je tam k necemu
Kdyz zrovinka mam,pridam ho.Kdyz ne,je taky vysledek supr.Povidla v Uk moc nesezenu,jedine polsky,tak do testa prdnu 3lzicky jakekoliv kvalitni skvele ang.marmelady..Dnes byla z cerneho rybizu.Dovnitr davam treba i rozinky,mandle(ty dneska).A ze je vysoky?To tedaa,a paradne,ikdyz ho davam na velky plech,nadherne nabehne,a nam to nevadi,naopak,vsak kolac je lepsi poradny,nez tenka placka(to by jste tady zas psali/y,ze je nizka
Kacka19: Kačko, pokusit se můžete, al nemám s tím zkušenost bude to v každém případě jiný perník, ale šlo by dát alespoň Vrchovatou lžíci solamylu, aby se perník nedrobil
děkuji za odpověd..
perník jsem dnes zkoušela a je výborný. Krásně mi naskočil, takže musíme hodně otvírat pusu
s pozravem Klára
Dneska jdu na něj znovu :) Už se těším!!!!!!!!!! Díky za něj!
sice bez pudingu, ale je vynikající
Petra : děkuji, že jsi ho udělala a že chutná
Třeba je to ale plechem, mám užší a vyšší
Jinak nelze nic vytknout, příště peču znova
Díky za recept
opravdu úžasně nadychany-recepty po babičkách jsou prostě nej
Místo kakaa jsem dala karob a místo pudinku trošku škrobu a povedl se i tak senzačně.
Díky!