Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jáhlový dezert s mascarpone

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Mama v kuchyni Mama v kuchyni

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 547 kJ /
609 kcal
Bílkoviny9,50 g
Tuky44,83 g
Vláknina4,00 g
Cholesterol 67 mg
Sodík 86 mg
Sůl0,07 g
Sacharidy39,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jáhly alespoň 2x spaříme vroucí vodou, aby se zbavily případné hořkosti. Přemístíme do hrnce, zalijeme dvojnásobným množstvím vody a uvaříme společně s datlemi do měkka. Poté přidáme mascarpone a rozmixujeme na hladký krém. Krok 2: Datle jsou sladké, proto další doslazování není potřeba, nicméně pokud to považujete i přesto za nutné, můžete použít cukr nebo libovolný sirup. Krok 3: V poháru dozdobte dle vlastní fantazie, já jsem použila goji, které k dezertu krásně ladí.

Zveřejněno 31. 5. 2017

Poznámka autorky Mama v kuchyni

Že něco, co se skládá ze tří ingrediencí, nemůže být dobré? Ha! Tento dezert je i přes svou jednoduchost naprosto famózní!

Tento a mnohé další recepty (nejen) pro děti najdete na http://www.mamavkuchyni.cz.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nAxE

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nAxE

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Tou strukturou to připomíná tapiokové kuličky. Ale vypadá to skvěle. Nenapadlo by mě použít jáhly do dezertu. A přitom to vypadá skvěle a ještě je to zdravé. Skvěle :yes:

Barunko jako vždy je to úžasné :yes::yes::yes:

Čím mohu nahradit mascarpone?

Acraj: Zkuste nějaký jiný mléčný výrobek nebo měkký sýr. Ricotta, tvaroh, philladelphia nebo v nejhorším jogurt či zakysanka. Nebude to asi totéž, mascarpone je chuťově více jemné, ale myslím, že by to i tak mělo fungovat :)

Báro, bomba!!!:-K:yes:

<3:-K:yes:

Super recept. :yes:

Tématické fráze:
dezert s mascarpone, dezert z mascarpone, čím nahradit mascarpone, jáhlový krém, jáhlový dezert, dezerty z mascarpone, něco z maskarpone, jáhlový dezert s tvarohem, jaky tvaroh ha tvarohový krém, mascarpone recepty, jahlový dezert s ovocem, mascarpone a zakysanka, jáhlové dezerty, jak nahradit mascarpone, dezert z tvarohu a mascarpone, dezert z mascarpone a tvarohu, jak pouzit jahly, jáhlový dezert recept, jahlovy dezert s datlemi, dezerty s mascarpone

Suroviny:
jáhly, datle, mascarpone, goja

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu