Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 809 kJ / 2 105 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,05 g |
Tuky | 40,14 g |
Vláknina | 16,27 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,41 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 368,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vodu se sladěnkou a droždím prošleháme, aby se kromě rozmíchání do směsi dostal i vzduch a vešleháme hladkou mouku – výsledné těstíčko je řídké a hlaďounké. Zakryté ho necháme na teplém místě kvasit 2 hodiny.
Krok 2: Přidáme zbytek surovin a vypracujeme těsto, které je potřeba nechat v teple dobře nakynout (60-90 min). Během kynutí těsto alespoň jednou promícháme.
Krok 3: Vykynuté na vále propracujeme (pokud je třeba, lehce podsypneme), rozdělíme na dílky – raženky jsou menší, udělala jsem jich 12.
Z každého kousku těsta uděláme tuhou bulečku, po 10 minutovém odpočinku je narazíme a vrchní, omoučenou a oraženou stranou, položíme na plech s pečící fólií kynout. Krok 4: Necelou čtvrthodinku před pečením raženky otočíme zpět, necháme dokynout, pak potřeme vodou, sypneme semínky a upečeme ve vyhřáté troubě (210-200°C/13-17min).
Z každého kousku těsta uděláme tuhou bulečku, po 10 minutovém odpočinku je narazíme a vrchní, omoučenou a oraženou stranou, položíme na plech s pečící fólií kynout. Krok 4: Necelou čtvrthodinku před pečením raženky otočíme zpět, necháme dokynout, pak potřeme vodou, sypneme semínky a upečeme ve vyhřáté troubě (210-200°C/13-17min).
Zveřejněno 1. 7. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rudlovy raženky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Qx57
Moje poznámka
Rudlovy raženky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Qx57
Nejnovější recepty
Cottage pizza s celozrnnou moukou
Přidáno před 4 hodinami
Minimuffinky
Přidáno před 15 hodinami
Zapékané pirohy
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové závitky s paprikami a hráškem
Přidáno před 19 hodinami
Vepřová panenka plněná slaninou a nivou, smetanový pórek.
Přidáno před 20 hodinami
Husí prsa s bramborovo-hráškovým pyré
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rebarborový koláč
Eva S. před 1 hodinou
Pochoutkový salát II
Lasagnesesyrem před 2 hodinami
Domácí pletýnky
Zinzi před 2 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Nanina před 2 hodinami
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Nellach před 3 hodinami
Tvarohové řezy s broskvemi
JanaRas před 3 hodinami
Kulajda se sušenými houbami
Moanka před 13 hodinami
Pečená bylinková vepřová kýta
Tomas_K před 14 hodinami
Sváteční maková bábovka
Eri86 před 15 hodinami
Svěží jahodový dort
Lauri74 před 15 hodinami
Tématické fráze:
recept na raženky,
raženky recept,
raženky,
recept na domácí housky raženky videorecept,
razenky recepty,
recepty se sladenkou,
housky se sladenkou,
recept raženka,
kdy dat do chlebového testa sladenku,
těsto na raženky,
pekařské raznice na housky,
domaci razenky,
domácí raženky bez kynutí,
raznice na pečivo,
domácí raženky bez bez kynutí,
raznice na domácí pečivo,
raženka recept,
domácí housky bez kynutí raženky,
domácí housky se sladěnkou,
recept na razenku
Suroviny:
voda,
sladěnka,
droždí,
mouka hladká,
voda,
cukr,
sůl,
olej,
mouka chlebová,
mouka hladká
Komentáře (13)
Děkuji i za fotku - nádherný bucloň
Pokud ti připadá zbytečně zdlouhavé to, že jako kvásek použiješ poliš, kde jen smícháš a hodinu necháš vykynout...? Jasně, že každému vše nevyhovuje. Ale u nás i v širším pekařském okolí ví každý, že s omládkem nebo polišem zadělané těsto je dost jiné, než ta ostatní - právě díky delšímu kynutí. A já si ráda počkám
Pečivo máš moc hezké, jen ta na řezu mi připadala méně vykynutá, střída takhle hutná není.