Guláš po horňácku
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 359 kJ / 3 910 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 167,45 g |
Tuky | 289,33 g |
Vláknina | 44,56 g |
Cholesterol | 464 mg |
Sodík | 1,80 g |
Sůl | 4,10 g |
Sacharidy | 139,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bílé fazole namočíme na 3 hodiny do studené vody: pak je v téže vodě uvaříme s bobkovým listem.
Krok 2: Na oleji osmahneme cibuli, přidáme sladkou papriku, osmažíme a vložíme kostky masa. Prudce opečeme, a když maso začne pouštět šťávu, zmírníme oheň. Osolíme, opepříme a okmínujeme. Pak podlijeme horkou vodu a dusíme.
Krok 3: Když je maso téměř měkké, přidáme česnek utřený se solí, uvařené fazole, lečo, kysanou smetanu rozkvedlanou s moukou a povaříme.
Krok 4: Před dohotovením přidáme majoránku.
Krok 5: Na lžíci oleje opečeme párky, které jsme na konci nařízli.
Krok 6: Na talíři zdobíme každou porci guláše půlkou párku. Podáváme s topinkou.
Zveřejněno 13. 8. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Guláš po horňácku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vMzn
Moje poznámka
Guláš po horňácku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vMzn
Nejnovější recepty
Jemná kuřecí roláda s hořčičnou omáčkou a zapečenou kedlubnou (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 11 hodinami
Grilovaná cuketa s parmskou šunkou
Přidáno před 17 hodinami
Šťavnatý McChicken burger
Přidáno před 23 hodinami
Krkovička s olivami, nivou a smetanou
Přidáno 13. 8. 2025 20:46:51
Koutníkovská pomazánka s tuňákem
Přidáno 13. 8. 2025 13:48:03
Chilli corne carne po Koutnicku
Přidáno 13. 8. 2025 13:27:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ovocné kůže
Lahvacek před 16 minutami
Medovník originál
AndreaMachacova před 8 hodinami
Kuřecí prsa s omáčkou
Penkapa před 12 hodinami
Pangas v česneku a bylinkách
Jitka488 před 14 hodinami
Přesnídávka jablečná
SidiJita před 15 hodinami
Paprika se sýrem pečená
Ivana64 před 15 hodinami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
Marek Gloser před 16 hodinami
Brambory pečené v horkovzdušné fritéze
kimlo před 18 hodinami
Zapečený kapr s bramborama a rajčaty
limosek před 19 hodinami
Omáčka nejen na špagety
Merylas před 19 hodinami
Tématické fráze:
horňácké vepřové maso recept,
kostky po horňácku,
horňácké fazole,
horňácké fazole recept,
bůčkový guláš s fazolí,
fazolovy hornacky gulas
Suroviny:
fazole bílé,
olej,
bobkový list,
paprika sušená sladká,
cibule,
bůček vepřový,
česnek,
lečo,
smetana kysaná,
mouka hladká,
párky,
majoránka,
sůl,
pepř mletý,
kmín celý
Komentáře (1)