Kuřecí křidýlka podle Viktora Preisse
Jemně dochucená kuřecí křídla upečená v troubě tak, aby měla zlatou křupavou kůžičku, namočíme do lehce pikantní kečupové omáčky a podáváme s čerstvým pečivem. Na povrchu křupavá, uvnitř měkká a šťavnatá křidélka chutnají skvěle.
Suroviny pro 4 kusy
4kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 428 kJ / 102 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,40 g |
Tuky | 0,20 g |
Vláknina | 1,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 810 mg |
Sůl | 1,40 g |
Sacharidy | 23,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 27. 7. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí křidýlka podle Viktora Preisse
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O0yB
Moje poznámka
Kuřecí křidýlka podle Viktora Preisse
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O0yB
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 1 hodinou
Panenka v kopru
Přidáno před 2 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 11 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 24 minutami
Kulajda z cukety
Romana20 před 45 minutami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 1 hodinou
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 2 hodinami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 3 hodinami
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 3 hodinami
Lehký rýžový salát s ledovým salátem
jelima091 před 3 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Skolnice1705 před 4 hodinami
Barevný guláš - neguláš
Jan Nemec před 5 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
pavlina.simr před 6 hodinami
Tématické fráze:
grilovaná kuřecí křidélka pohlreich,
kuřecí křidélka v troubě,
kureci kridelka,
jak upravit kureci kridelka,
pečená kuřecí křidélka,
kuřecí křidylka,
recept na upravu křidílek,
kridylka v troube,
úprava kuřecích křidélek,
kridylka citron,
kureci kridelka úpravy,
křidýlka,
kuřeci kridylka recept,
křidýlka jiřiny bohdalové,
uprava křidylek,
kuřecí křidélka jinak,
recpty kureci kridylka,
pikantní křidélka pečená,
úprava kuřecích křidýlek,
grilované kuřecí křidélka pohlreich
Suroviny:
křídla kuřecí,
sůl,
kmín drcený,
kečup sladký,
koření chilli,
šťáva citronová,
olej slunečnicový
Komentáře (25)
Použití slunečnicového oleje při tepelné úpravě potravin není moc vhodné ( viz. údaje ke konci výše odkazovaného pojednání ). Asi budu volit řepkový, který je složením totožný s olivovým – rozdíl je mezi nimi pouze v chutích. Jinak recept určitě výborný
Přečtěte si pro změnu zase třeba názory ve výše odkazovaném článku.....a třeba se té drůbeže již nezaleknete...
A ja se tedy budu ridit tvym doporucenim a zamenim chleb za dvojku bileho
Jikotka: Jiřinko,kdysi se mi podařilo v antikvariátě sehnat kam půjdeme na oběd,na večeři a na flám