Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kandovaná dýně s příchutí pomeranče

Kandovanou dýni s pomerančovou příchutí si oblíbíte nejen jako voňavé sladké mlsání. Můžete ji použít také při pečení a přidáním do těsta ozvláštnit bábovku, biskupský chlebíček nebo kynuté briošky.

Hodnocení receptu je 4,8 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Středně náročný

Doba přípravy 42 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 12 min bez doby odležení (24 hodin) a doby sušení (10-14 hodin)

42 min (30 min příprava + 12 min tepelná úprava, bez doby odležení (24 hodin) a doby sušení (10-14 hodin))

Suroviny pro 1 dávka

asi 300 g kandované dýně

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 148 kJ /
513 kcal
Bílkoviny14,15 g
Tuky3,80 g
Vláknina40,35 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 28 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy87,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dýni očistíme a dužinu nakrájíme na kostičky. Zalijeme vodou tak, aby byla dýně ponořená. Přidáme šťávu z citronů. Zamícháme a necháme uležet aspoň 12 hodin. Krok 2: Po zhruba 12 hodinách citronovou vodu slijeme a dýni necháme na sítu okapat. Okapanou dýni vsypeme do vhodné nádoby a přidáme šťávu ze dvou pomerančů a fruktózu (případně cukr). Promícháme a necháme opět uležet nejlépe 12 hodin. Krok 3: Další den dáme dýni i s fruktózou a pomerančovou šťávou do hrnce a vaříme na mírném stupni asi 10-12 minut, až dýně zesklovatí. Scedíme ji a necháme pořádně okapat. Krok 4: Okapanou dýni naskládáme do sušičky a sušíme 10-14 hodin, podle vzhledu a konzistence. Dýně by se měla lepit, ale být suchá. Krok 5: Usušenou dýni nasypeme do misky a promícháme s fruktózou nebo krupicovým cukrem.

TIP: Jak využít kandovanou dýni v kuchyni?

Zveřejněno 4. 10. 2016

Poznámka autorky JanaDorazinova

Recept jsem našla v časopise Blesk pro ženy.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Kandovaná dýně s příchutí pomeranče

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MVqB

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Kandovaná dýně s příchutí pomeranče

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MVqB

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Pokud se vám dýně nedaří, vyzkoušejte použít jinou odrůdu. Na kandování jsou vhodné dýně hokaido, máslová nebo třeba muškátová :) I z gigantu je dobrý výsledek.

Obrovskou dýni mám na zahrádce. Měří v průměru snad 80cm. Můžu to udělat z ní? Nebo mě napadlo, že ji vydlabu aby byla na halloween a dá se potom ten vnitřek použít třeba na tuhle kandovanou? A nebo jinak? Straší mě už teď. Díky za odpověď.

kmusilkova: Myslím, že by v tom neměl být problém. Já sice neměla tak velkou dýni, ale myslím, že vadit to nebude :-)

Nevím čím to je,ale už 4.rok se mě dýňové kandované kostky nepovedly.Jsou měkké mokré,nejdou usušit,je z nich nakonec taková marmeládová hmota.Nevím proč jsem tak nešikovná,ikdyž si myslím,že jsem dobrá kuchařka a baví mě zavařování atd.;-(

Vlaďka:
Esi je pravda vše co píšete:-) pak už může být na vině enom dýýýně...:-);-):-D
No, můžete se mrknout, jak proslazuji já: https://www.toprecepty.cz/recept/39895-mostarda-ov...

Vlaďka: Bude to asi odrůdou dýně, jinak nevím. Mi se to fakt povedlo a dělala jsem to poprvé v životě:-(

Recept se mi velice líbí, a protože mám dýní spousta, určitě se do toho pustím. Jak kandovanou dýni pak nejlépe skladovat? Uzavřenou v dóze? Děkuji

ceranda: Určitě by to bylo fajn :-). U nás se rychle spotřebovala;-)

Tato kombinace je výborná, jen jsem uvařenou dýni nechala ještě vychladnout a pak asi 12 hodin macerovat a teprve pak scedila a sušila . :-K

janina3365: to mne moc těší ;-)

Je to dobrota, nemám tak pěknou barvu jako na obrázku, ale je to výborné.:yes:<3

Wikki: Hlavně, že chutná :-)

<3:-K:yes:

Jani paráda, to musí být dobrota..:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
kandovaná dýně, top recepty kandovaná dýně, kandovaná dýně recept, recepty z dýně, susena kandovana dyne, kandované dýně, spracovani dyne, sušená dýně s pomerančem, recept na kandovanou dýní, pomerančová sušená dýně, recepty kandovanéz dýně zavařování, obláčkový chléb recept, sušená dýně s na pomerančích, sušená dýně s pomeranč, jak udělat kandovanou na dýni, jak udelat kandovana dýně, jak kandovat dýni, domaci kandovana citr.kura, kandována dýně obrázky, pomerancova dýně

Suroviny:
dýně, citron, pomeranče, fruktóza, fruktóza

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu